De 5 meest indrukwekkende nationale parken van Canada

De 5 meest indrukwekkende nationale parken van Canada

door Maurice Kosterink

Denk je aan wilde naaldbossen met een azuurblauw meer erin verstopt? Fantaseer je over grote massieve bergen met besneeuwde bergtoppen, waar een zeearend overheen vliegt? Als dat het geval is, dan droom je over de nationale parken van Canada!

En dat vinden wij heel begrijpelijk. Maar in welke natuurparken zie je de Canadese natuur nou op zijn best? Om je op weg te helpen, hebben wij de vijf meest indrukkende nationale parken van Canada een rij gezet. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

5. In Mount Revelstoke National Park loop je langs hele oude bomen

Mount Revelstoke National park kom je tegen in British Columbia. In het Canadese nationale park doe je verschillende wandelingen naar een van de blauwe meren, zoals Millers Lake en Balsam lake. Maar het is de Giant Cedar Boardwalk die de show steelt. Hier wandel je namelijk in een regenwoud van cederbomen. En deze bomen zijn vijfhonderd jaar oud! Daarom dus een van de meest indrukwekkende nationale parken van Canada.

4. Pacific Rim National Park is de enige surfspot van British Columbia

Ben jij surfgek? Bezoek dan Pacific Rim National Park op Vancouver Island. Dit nationale park in Canada serveert je ruige, rotsige kustlijnen. Maar stille baaien met zandstranden staan ook op het menu. En één daarvan is Long Beach, het enige surfstrand van British Columbia. Surfers zijn hier dan ook elke moment van het jaar te spotten tussen de zeehonden en zeeleeuwen.

3. Het poolgebied ontdek je in Ukkusiksalik National Park

In Ukkusiksalik National Park stap je op de wilde toendra. Hier loop je niet door naaldbossen, maar langs een kust vol rotsen en de Sila River die zich kronkelend door het maanlandschap beweegt. Als je héel veel geluk hebt, dan huppelt er ook nog eens een ijsbeer voorbij. Houd deze beer in dit Canadese nationale park wel op gepaste afstand, want lief zijn ze niet.

2. In Banff National Park aanschouw je die typische Canadese natuur

Banff National Park is een van de meest bekende nationale parken van Canada. Hier hike je door dichte naaldbossen met grote bergen op de achtergrond, zoals Pilot Mountain. Daarnaast kayak je hier op het felblauw Lake Louise dat net zo turquoise is als een tropische zee. Geen wonder dat het natuurpark op de werelderfgoedlijst staat.

1. Terra Nova National Park is voor de echte dierenliefhebber

Terra Nova National Park ligt aan de oostkust van Newfoundland, waar je je wederom door gigantische naaldbossen dwaalt. Verschillende dieren verstoppen zich hier tussen de bomen. Zo kan je zomaar bruine beren, lynxen én zelf otters tegenkomen. Maar ook aan de kust van het park laten dieren zich zien. Zo springen hier af en toe orka’s en dolfijnen uit het water! Vrij duidelijk dus dat dit park in het rijtje van mooiste nationale parken van Canada past.

Heb jij zin gekregen om de nationale parken in Canada ze zelf te bezoeken? Bekijk dan hier ons reisaanbod en wie weet kom je straks beren tegen in een van deze nationale parken van Canada.

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors