Top 5 leukste muziekcafés in Montréal

Top 5 leukste muziekcafés in Montréal

door Getaway Travel

Montréal is dé muziekstad van Canada. In de zomer van elk jaar vindt er een gigantisch en voor een groot gedeelte gratis jazzfestival plaats. Tussendoor vermaak je je in de gezelligste muziekcafés, waar artiesten je overdonderen met hun talent.

Waar je moet wezen? Dat weten wij. De volgende vijf muziekcafés in Montréal scoren op het gebied van eten, drank en muziek het hoogst in ons lijstje. Absolute musts tijdens je vakantie naar Canada!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

5. 2 Pierrots

104 St Paul St E

Het meest vriendelijke café in dit rijtje is het überFranse 2 Pierrots. Hier ga je direct op in een heerlijke informele sfeer. Groot talent speelt voor een klein publiek. En je danst er met een bak popcorn in je handen.

De muzikanten die optreden in 2 Pierrots zingen meestal in het Frans en de bediening spreekt voornamelijk Frans. Dus stamp van tevoren nog even het Franse woord voor 'bier' in je hoofd, en je hebt de avond van je leven.

4. Café Campus

57 Rue Prince Arthur E

Ooit behoorde Café Campus tot de Université de Montreal. In 1993 verhuisde het populaire studentencafé naar een centralere locatie, aan Prince-Arthur East, maar het café is en blijft een studententrekpleister. En dat maakt de sfeer altijd feestelijk.

De bands die hier optreden spelen vaak enerverende, opwindende muziek. Daarnaast boekt Café Campus regelmatig bekende DJ's!

3. Modavie

1 Saint-Paul St W

Modavie is een Jazzbar en bistro in één. Zeven dagen per week gaan lokale bands het podium op om hun eigen invulling van jazz, R&B of Blues te showen. Terwijl je luistert naar de geïmproviseerde klanken, bestel je een flesje van de lange wijnlijst en zit je al te watertanden boven de menukaart. Vooral de pasta's zijn hier fantastisch.

2. Bar Pub St-Denis

6966 St Denis St

Het enige dat op het kleine, gammele podium van Bar Pub St-Denis staat is een lichtgekleurde piano. But never judge a book by its cover: een overvloed aan getalenteerde muzikanten heeft hier de grootste lol geschopt.

Wanneer de band pauze neemt hoef je je niet te vervelen. Je speelt tussendoor een potje tafelvoetbal of 8-ball.

1. Jardin Nelson

407 Place Jacques-Cartier​

Paarse bloemen versieren de Franse binnentuin van restaurant Jardin Nelson. Vrolijke obers serveren frisse sangria van groene meloen en saxofonisten blazen het terras ambiance in met hun jazzmuziek.

Vooral in de zomer is dit restaurant in het oude centrum van Montréal echt genieten. Elke middag en avond luister je er naar de beste jazzmuzikanten en eet je de beste Franse gerechten.

Wil jij deze gezellige cafés van Montréal ontdekken? Boek hier je rondreis door Canada!

Fotocredits: oknidius | Experience Vieux Montréal |

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors