Top 5 minder bekende nationale parken in West-Canada

Top 5 minder bekende nationale parken in West-Canada

door Charlotte de Vries

West-Canada pronkt met twee natuurlijke grootheden: het Banff National Park en het Jasper National Park. Gletsjers, besneeuwde bergpieken, rivieren en ijsblauwe meren trekken menig reiziger naar deze nationale parken. De bezoekers raken er zo overdonderd, dat ze vaak niet eens verder kijken. En dat is zonde!

Banff en Jasper zijn buitengewoon spectaculair, maar er zijn genoeg nationale parken in West-Canada die er niet voor onderdoen. Sommige parken concurreren met de bergen en gletsjers van Banff en Jasper; andere parken beslaan een soort landschap dat je in Banff en Jasper niet eens tegenkomt. Zet de volgende vijf nationale parken daarom óók op je to-do-lijst voor je rondreis door Canada!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 127 reizen naar Canada

5. Grasslands National Park, Saskatchewan

Het Grasslands National Park beslaat precies het soort landschap dat de naam doet vermoeden: graslandschappen. Groen en gouden gras dat reikt tot aan je knieën vullen het uitzicht tot aan de horizon. De afwezigheid van bomen, bergen en rotsen maken de kans groot om wild te zien. Vooral bizons en antilopen zie je grazen.

Het Grasslands National Park ligt in het zuidwesten van Saskatchewan, op vier uur rijden vanaf Regina. Het plaatsje Val Marie is een uitstekende uitvalsbasis voor het park.

4. Pacific Rim National Park Reserve, British Columbia

Woeste golven, eindeloze zandstranden en mistige regenwouden versieren de kustlijn van Pacific Rim. Het nationale park beslaat een aantal open wateren van de Stille Oceaan, waar je van mei tot en met oktober verschillende walvissoorten ziet rondzwemmen! Met een beetje geluk spot je hier bultruggen, orka’s en grijze walvissen.

Het 500 kilometer grote Pacific Rim ligt in het zuiden van Vancouver Island, op ongeveer vijf uur rijden vanaf Victoria. In het noorden van het park wandel je over Long Beach en in het zuiden maak je de bekende West Coast Trail. Deze trail is niet voor beginners bestemd!

3. Wells Gray Provincial Park, British Columbia

Het Wells Gray Provincial Park is een ondergewaardeerd pareltje in West-Canada. Dit gigantische natuurreservaat van 5.250 vierkante kilometer omvat delen van de bergketen Cariboo, uitgestrekte meren zoals Azure en Hobson, en zo’n veertig watervallen.

Het pronkstuk van het Wells Gray Provincial Park is de Helmcken Falls. Het water stort hier maar liefst 141 meter naar beneden. Het lawaai is overweldigend als je erbij staat. De hike naar deze waterval is dus een must!

2. Waterton Lakes National Park, Alberta

Op drie uur rijden vanaf Calgary vind je het nationale park Waterton Lakes. Na de lange rit word je rijkelijk beloond met natuurschoon. Het landschap van Waterton Lakes varieert van bergen die zo hoog zijn als de Rocky Mountains tot uitgestrekte prairies en alpenweiden.

Tijdens je wandeling door het park wijk je nooit af van de wandelroutes en maak je aan de lopende band geluiden. Er struinen namelijk grizzlyberen, zwarte beren, wolven, coyotes en poema’s rond in het nationale park Waterton Lakes en die wil je, hoe prachtig ze ook zijn, maar al te graag op afstand houden!

1. Yoho en Kootenay National Park, British Columbia

Het Yoho National Park en Kootenay National Park krijgen van ons de eerste plaats in dit lijstje. Deze aangrenzende natuurparken liggen tegen de westelijke uitlopers van de Rocky Mountains. In Yoho zorgen de bergen en de Kicking Horse River voor een meest dramatische vallei: gletsjermeren en bossen zijn omringd door gigantische bergpieken en oorverdovende watervallen.

Het Kootenay National Park staat bekend om de diverse landschappen. Van cactus tot gletsjer: dit natuurpark beslaat zowel ijzige gletsjerlandschappen als droge landschappen gevuld met cactussen en warmwaterbronnen. De mineraalbaden van Radium Hot Springs zijn een heerlijke manier om je rondreis door Canada te eindigen!

Ben jij klaar voor een vakantie naar Canada? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Fotocredits: Sebastian Launay | Gael Varoquaux | Tom Fellmann | Wilson Hui | Terry Ott

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors