Top 4 meest imposante watervallen in Canada

Top 4 meest imposante watervallen in Canada

door Elsemieke Land

Maak je een rondreis door Canada, dan ontkom je niet aan het eindeloze natuurschoon en de grandioze natuurparken die 's werelds één na grootste land te bieden heeft.

De levendige natuur van Canada is met geen woorden te beschrijven en soms bijna niet vast te leggen op camera. Adembenemende turquoise meren, ijzige gletsjers, groene bossen en kletterende watervallen: je vindt het allemaal in Canada. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Laat je verbluffen door deze foto's van de meest imposante watervallen in Canada!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

4. Athabasca watervallen

De Athabasca-watervallen in het Jasper National Park zijn met een hoogte van 23 meter en een breedte van 18 meter bescheiden in hun omvang. Het zijn dan ook niet de grootste en hoogste in Canada, maar de hoeveelheid water die hier vanaf verschillende niveaus naar beneden stort is op zijn minst indrukwekkend en al van ver te horen.

3. Helmcken watervallen

Te midden van majestueuze kliffen en groene bossen, vind je de 141 meter hoge dampende Helmcken-watervallen die de vallei in kletteren. Gelegen in het ondergewaardeerde Wells Gray Provincial Park dat de bijnaam Waterfall Park draagt, is dit de vierde hoogste waterval van Canada.

2. Takakkaw watervallen

De overweldigende Takakkaw-watervallen in het Yoho National Park liggen naast het populaire Banff National Park. Met hun 384 meter hoogte staan deze watervallen in de top 3 van hoogste watervallen van Canada. Ze doen hun naam eer aan, want Takakkaw betekent vrij vertaald uit de lokale taal Cree 'grandioos'.

1. Niagara Falls

Natuurlijk mogen de wereldberoemde Niagara Falls niet in deze lijst ontbreken. Het natuurgeweld van de drie watervallen Horseshoe Falls, Breidal Veil Falls en American Falls die op de grens van de Amerikaanse staat New York en het Canadese Ontario liggen, levert een indrukwekkend schouwspel op. Vergeet bij een bezoek aan deze magische watervallen je poncho niet!

Wil jij deze bulderende watervallen in levende lijve aanschouwen? Bekijk hier alle rondreizen door Canada!

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors