Top 7 droomachtige stops voor je camperreis door West-Canada

Top 7 droomachtige stops voor je camperreis door West-Canada

door Charlotte de Vries

Westelijk Canada bezit vier van de prachtigste provincies van het land: British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba. De eerste wordt gekenmerkt door de scherpe pieken van de Rockie Mountains en helderblauwe meren. De laatste drie staan ook wel bekend als de Prairieprovincies: uitgestrekte prairielandschappen en eeuwenoude bossen creëren hier een natuurlijk schilderij.

Het is niet moeilijk te bedenken waarom veel mensen dromen van een camperreis door West-Canada. En wanneer je dan eindelijk in je camper door het beeldschone landschap heen reist, denk je alsnog dat je aan het dromen bent. De stops die je absoluut niet mag missen tijdens je rondreis door Canada hebben we op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 127 reizen naar Canada

7. Calgary

Calgary is een pittoresk stadje in het zuiden van Alberta. Je bent maar tachtig kilometer verwijderd can de Canadese Rockies. Maar waar Calgary vooral bekend om staat is de jaarlijkse Calgary Stampede, een rodeofestival dat een miljoen bezoekers trekt!

6. Yoho National Park

Het Yoho National Park in British Columbia staat vol met gigantische Rockies. De Mount Goodsir is de grootste: de piek steekt 3.567 meter boven de grond uit. Parkeer je camper en ga te voet door het park. Je bewondert er de waanzinnige Takakkaw Waterfalls en de Emerals Lake met haar natuurlijke brug.

5. Vancouver

Cosmopolitisch Vancouver is de grootste stad in British Columbia. De stad viert haar etnische verscheidenheid. Je vindt hier dan ook de grootste Chinatown in Canada; de op één na grootste van Noord-Amerika!

4. Haida Gwaii

Haida Gwaii is een archipel langs de noordelijke kustlijn van British Columbia. Maar liefst 150 eilanden vormen de archipel, waarvan Graham en Moresby de grootste zijn. Als je geïnteresseerd bent in de Haida-cultuur, is dit de place to be. Kunst en totempalen van de Haida versieren veel eilanden van de archipel.

3. Jasper National Park

Sterrenkijkers opgelet! In het Jasper National Park is vrijwel geen sprake van lichtvervuiling. ’s Nachts is dit één van de donkerste natuurparken ter wereld. In oktober vindt dan ook het Jasper Dark Sky Festival plaats: een gigantisch evenement vol workshops voor astronomie-fans.

2. Churchill

In een piepklein stadje in Manitoba vind je één van de meest bijzondere bezienswaardigheden die je tijdens je camperreis door West-Canada tegenkomt. Churchill is de thuis van grote families ijsberen. De stad staat ook wel bekend als de ‘IJsbeerhoofdstad van de wereld’. Behalve ijsberen spot je er in juli en augustus ook migrerende walvissen!

1. Banff National Park

Het oudste natuurpark van Canada, het Banff National Park, is de grootste trekplijster van het land. En niet voor niets. Schitterende meren zoals Lake Louise en Moraine Lake, gletsjers, piekerige bergen, ijsvelden en wilde dieren zoals elanden en beren, tekenen dit waanzinnige natuurpark. Zet je camper neer op één van de kampeerplekken van het park en geniet van het uitzicht.

Klaar voor een camperreis door West-Canada? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties voor je rondreis door Canada!

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors