NoordAmerika.nl Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Bezienswaardigheden Toronto

Klim naar de top van de CN Tower en kijk door een glazen doorschijnende vloer recht naar beneden Toronto in. Haar bezienswaardigheden zijn even divers en multicultureel als haar inwoners. Welkom in Toronto: een van de fijnste steden om in te wonen én om te bezoeken. Lees verder

Klim naar de top van de CN Tower en kijk door een glazen doorschijnende vloer recht naar beneden Toronto in. Haar bezienswaardigheden zijn even divers en multicultureel als haar inwoners. Welkom in Toronto: een van de fijnste steden om in te wonen én om te bezoeken.

De 2,7 miljoen inwoners van Toronto komen van alle uithoeken van de wereld wat de stad een sterk multicultureel tintje meegeeft. Toronto’s bezienswaardigheden en wijken zijn een smeltkroes van culturen. Juist dat maakt een stedentrip in Toronto uniek.

Mooiste bezienswaardigheden van Toronto

Toronto is een mengelmoes van culturen en nergens in de stad zie je dat beter dan in de wijk Kensington Market. Ook de St. Lawrence Market mag je niet missen tijdens je vakantie in Toronto. Al meer dan tweehonderd jaar stallen de markthouders hun waar uit op deze overdekte markt in het hart van de stad.

Nog niet uitgewinkeld? Neem dan een kijkje bij het Toronto Easton Centre. Met meer dan 250 winkels is dit het grootste winkelcentrum van de stad én een van de highlights van Toronto.  Het Toronto Easton Centre ligt aan Yonge Street, een bezienswaardigheid op zich.

Yonge Street

Lange tijd werd gezegd dat dit de langste straat ter wereld zou zijn, maar ten onrechte. Wel is Yonge Street een levendige straat in het hart van Toronto waar vaak festivals plaatsvinden zoals de Gay Pride en de Santa Clause Parade.

Toronto wordt niet voor niets de culturele hoofdstad van Canada genoemd. Naast al haar markten en festivals, bezoek je hier ook interessante musea. Het Royal Ontario Museum is Toronto’s trots. Dit ruim honderd jaar oude museum is een van de grootste musea in heel Noord-Amerika.

Wie even een pauze wil tussen het sightseeing door, gaat picknicken in Hyde Park of struint langs de gallerien en boetiekjes in het Distillery District.

CN Tower

Wil je al Toronto’s bezienswaardigheden in één oogopslag zien, beklim dan de CN Tower. De bekendste attractie van Toronto is een 533 meter hoge toren die ver boven de rest van de skyline uitsteekt. Ooit was de CN Tower zelfs het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld.

Kijk recht naar beneden Toronto in vanaf de Glass Floor, kijk uit tot voorbij de Niagara Falls vanaf de SkyPod of dineer in het 360⁰ Restaurant. Voor echte durfals is er de EdgeWalk. Je loopt langs de rand van de CN Tower op een hoogte van 356 meter.

Toronto Islands in Lake Ontario

Vanaf de uitkijkplatforms van de CN Tower zie je Toronto, haar highlights én Lake Ontario liggen. Toronto ligt aan dit gigantische meer dat de grens vormt tussen Canada en de Verenigde Staten.

Vanuit de haven van Toronto vaar je naar een van de Toronto Islands. De drukke stad verdwijnt langzaam achter je. Vanaf de eilanden heb je een spectaculair uitzicht over de skyline van een van ’s werelds meest leefbare steden.

Reizen Toronto

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors