Filmrecensie The Grey

Filmrecensie The Grey

door Veerle Witte

Ottway schrikt wakker. Hij ligt in de sneeuw. Ineens weet hij weer wat er is gebeurd. Honderden meters verder vindt hij de wrakstukken van het vliegtuig. Slechts een tiental mannen hebben het ongeluk overleefd. Maar nu moeten ze in leven zien te blijven.

Survivalfilm The Grey gaat over een groep olieboorwerkers in Alaska. De klus zit erop en de doorgewinterde mannen maken zich klaar om naar huis te gaan. In de bar drinken ze hun laatste whisky. John Ottway's (Liam Neeson) taak tijdens deze expeditie was de mannen te beschermen tegen de wolven in het gebied, als sluipschutter. Hij kijkt peinzend om zich heen en denkt aan zijn ex-vrouw, terwijl hij zich afvraagt wat er van zijn leven terecht is gekomen.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 255 reizen naar Verenigde Staten

Agressieve wolven

Het vliegtuig dat de boorwerkers de volgende dag naar huis moet brengen, komt in een heftige storm terecht. De mannen maken onderling grapjes, maar de angst is hoorbaar in de trilling van hun stem. Na een intens gevecht met moeder natuur, klettert het vliegtuig naar beneden waar het eindigt op de besneeuwde vlaktes van niemandsland in Alaska.

Naast hun constante strijd tegen de bittere kou in de sneeuw, komt de groep al snel voor een andere onaangename verrassing te staan: ze bevinden zich op het territorium van een agressieve roedel wolven.

Emotionele survivaltocht

Ottway neemt de leiding in dit gevecht tussen mens en natuur. Tussen leven en dood. Na een aantal gruwelijke ontmoetingen met de wolven, leidt hij de groep weg van het gecrashte vliegtuig, de wilde bossen van Alaska in. Maar dan begint The Grey pas echt.

Een film met prachtige natuuropnamen, knap camerawerk en indrukwekkende special effects. Deze overlevingsthriller neemt je mee op een spannende en emotionele survivaltocht door een puur stukje Alaska, onder de contante dreiging van de territoriale wolven.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors