Feestdagen & Festivals Verenigde Staten

Feestdagen & Festivals Verenigde Staten

Feestdagen in de Verenigde Staten van Amerika

Het grootste feest in Amerika is the fourth of July, ofwel Independence Day. Overal in het land houdt men feesten, de gehele dag eten mensen van de bbq en er zijn veel optredens. In de grote steden zijn er bovendien veel parades door de straten. Het meeste spektakel is 's avonds bij Macy's in New York City. Daar is de grootste vuurwerkshow van het land. Ieder jaar moet het bigger and better! Een echte aanrader dus.

Thanksgiving en Kerstmis worden traditioneel met het gehele gezin gevierd. Niet iedereen heeft echter een familie om bij op bezoek te gaan. In de soupkitchens worden voor deze mensen zijn op Thanksgiving en Kerstavond dan ook speciale etentjes georganiseerd. Hier kun je ook als vrijwilliger werken. Je helpt met koken en het opscheppen van de maaltijd.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 262 reizen naar Verenigde Staten

Festivals in de Verenigde Staten van Amerika

Een leuk alternatief feest is het Burning Man festival in de laatste week van augustus. Zeven dagen lang kun je hier in de Black Rock Desert optredens bijwonen en genieten van kunstprojecten. Vooral de klimatologische omstandigheden maken het festival een bijzondere belevenis. Overdag is het vaak met gemak veertig graden, terwijl het na zonsondergang flink afkoelt. Warme kleren zijn dan geen overbodige luxe. Heb je al deze extreme temperatuurfluctuaties doorstaan, dan woon je op de laatste avond van het festival de verbranding van de grote houten pop bij. Op deze 'burning man' heeft iedereen in de week ervoor een briefje met zijn grootste wens kunnen plakken. En maar hopen dat die dan uitkomt. Tip: wensen voor een verkoelende stortbui heeft waarschijnlijk weinig zin.

Veel beroemder, en beruchter, is het Mardi Gras festival in New Orleans. Ieder jaar vindt dit carnaval met kleurrijke kostuums, groteske praalwagens, King Cake en kralenkettingen plaats 46 dagen voor het paasfeest, op de dinsdag voor Aswoensdag. Sinds 1889 worden deze kettingen gegeven aan dames die hun borsten laten zien aan voorbijgangers. Mocht je een kijkje willen nemen, wees dan alert op zakkenrollers in de menigte. Vooral in de drukke straatjes van de French Quarter.

Het River to River Festival in New York is een andere aanrader. Dit festival is opgezet om kunstprojecten in Lower Manhattan nieuw leven in te blazen na de aanslagen van 11 september 2001. Elke zomer kun je hier van juni tot en met september optredens bijwonen en andere culturele uitjes maken.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari Nacht van 1
3e maandag
New Year's Eve

Martin Luther King Day
Overal
Februari

2

14

16

3e maandag

Groundhog Day

Valentine's Day

Mardi Gras

President's Day

Overal

Overal

New Orleans

Overal

Maart 17 St. Patrick's Day Overal
April Verschillend Pasen Overal
Mei Laatste maandag Memorial Day Overal
Juni
Juli 4 Independence Day Overal
Augustus Burning Man Festival Nevada
September

1e maandag

11

Labor Day

Patriot Day

Massachusetts, Maine en Wisconsin
Oktober 31

Halloween

Columbus Day

Overal

New York, New Jersey, Massachusetts

November

4e donderdag

Thanksgiving

Veteran's Day

Overal

Overal

December

24, 25 en 26

31

Kerstmis

New Year's Eve

Overal

Overal

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors