Accommodaties Verenigde Staten

Accommodaties Verenigde Staten

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In het reusachtige Amerika heb je vele verschillende soorten accommodaties. Het soort slaapvertrek hangt natuurlijk wel samen met de plek die je bezoekt.

Ben jij gek van paarden, of wil jij in de ochtend gewekt worden door vogels? Of is het drukke stadsleven meer op jouw lijf geschreven? Voor ieder wat wils, in Amerika kan het allemaal. Logeer op een ranch, zet je tent op in de wildernis, of slaap in een hotel middenin New York!

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 233 reizen naar Verenigde Staten

Hotel

De Verenigde Staten kent een aantal grote hotelketens, die vaak ook wereldwijd opereren. Het Four Seasons is bekend luxe hotel dat zich in de grote steden heeft gevestigd. Andere, ietwat goedkopere ketens zijn Best Western en Holiday Inn.

In alle steden zijn overigens ook veel hotels die niet tot een keten behoren. Soms is het van tevoren moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van deze hotels is. Het sterrensysteem en online recensies kunnen een uitkomst bieden wanneer je door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer ziet.

Hostel

Een goedkoper alternatief voor een hotel of appartement is een hostel. Deze accommodatie is vooral populair onder jongeren en backpackers. Een kamer (vaak aangeduid als dormroom) deel je met meerdere mensen. Hierdoor daalt de prijs aanzienlijk. Vaak is er een gezamenlijk keuken en zijn er meerdere badkamers.

Wanneer je alleen reist is overnachten in een hostel een goede manier om mensen te leren kennen. Veel hostels hebben een woonkamer en een terras of tuin, waar bezoekers samenkomen.

Appartement

Om het gevoel te hebben dat je woont op een bepaalde plek, kun je het beste kiezen voor een appartement. Vaak huur je een appartement voor een langere termijn, van een week tot een paar maanden. Vooral in middelgrote steden zijn hiervoor meerdere mogelijkheden.

In New York zijn er ook een aantal appartementen ketens. Je kunt dan een appartement huren zoals je normaal een hotelkamer boekt. Over het algemeen zijn de kosten van een appartement gelijk aan een hotelkamer van goede kwaliteit.

Bed & Breakfast

Een manier om de authentieke sfeer van een Amerikaanse familie te ontdekken is door te verblijven in een Bed & Breakfast. Vooral in het zuiden is dit een aanrader. De eigenaars stoppen vaak veel moeite in de aankleding van de kamers en creëren zo in ieder slaapvertrek een thema.

Camping of Cabin

Amerika is een perfect land om te reizen voor de avontuurlijke bestemmingen. Overnachten in de open lucht hoort daar natuurlijk bij! In beboste gebieden kom je dan ook veel campings tegen. Vaak zijn de regels minder streng dan in Europa en mag je een eigen vuurtje stoken.

De campings werken vaak samen met de rangers die voor de omgeving zorgen in het betreffende gebied. Bij deze mensen kun je vaak ook informeren naar leuke, alternatieve routes. Ook weten zij veel over het gebied en kunnen ze je vermaken met achtergrondverhalen en leuke weetjes.

Wat is typisch bij accommodaties in de Verenigde Staten van Amerika?

Bij vrijwel alle accommodaties (uitgezonderd campings) wordt je bij aankomst begroet door een bijbel. Deze liggen standaard in het laatje van je nachtkastje. Iedere ochtend ligt er bovendien een verrassing op de deurmat. In Amerika is het gebruikelijk om aan de gasten een ochtendkrant mee te geven. Zo kun je rustig even bij lezen terwijl je geniet van het continental breakfast. Dit is een standaardontbijt dat veel accommodaties aanbieden. Vaak bestaat het uit zoete broodjes, fruit, yoghurt en ontbijtgranen. In de grote steden is het echter minder gebruikelijk dat dit bij de prijs is inbegrepen.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors