Typisch: get your kicks on Route 66

Typisch: get your kicks on Route 66

door Jasmina Mahovac

If you ever plan to motor west,
Travel my way, take the highway that is best.
Get your kicks on Route 66.

It winds from Chicago to LA,
More than two thousand miles all the way.
Get your kicks on Route 66.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 262 reizen naar Verenigde Staten

(Bobby Troup- Route 66)

De in 1926 geopende route van Chicago naar Los Angeles aan de westkust leek in 1985 aan haar einde te komen. Amerika introduceerde een nieuwe afstandsroute die de staten met een snelweg van bijna vierduizend kilometer aan elkaar verbindt.

Vandaag de dag is Route 66 een trekpleister voor veel toeristen. De restaurants serveren weer eten, de tankstations zijn heropend en de kussens in de motels zijn opgeschud.

Reis met een Harley Davidson of een echte oldtimer naar de staten Ilionois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Cultureel Chicago

Staat jouw Route 66 trip in de lente gepland? Neem dan een stop in het culturele Chicago. De stad is in mei op haar mooist. Buiten festivals worden georganiseerd en de stenen stranden worden weer bezocht. Bezoek de Willis Tower, het op één na hoogste gebouw van Amerika.

Laat je 103 verdiepingen naar boven brengen en geniet van het uitzicht. Knikkende knieën krijg je als je naar je voeten kijkt. Deze staan namelijk op een glazen vloer. Je bevindt je letterlijk op de top van één van Amerika's grootste steden.

Over eten hoef je je in Chicago geen zorgen te maken. De keuken is net zo afwisselend als haar inwoners. Je vind hier een mix van Mexicaans, Pools en Aziatisch. 's Avonds ga je uit in één van de vele jazz, blues of rock cafés.

Meramec Caverns

De bekendste attractie langs Route 66, de Meramec Carverns, kom je onderweg naar de staat Missouri tegen. De Meramec Carvens zijn de grootste op zichzelf staande formatie druipsteengrotten ter wereld.

Een rondleiding door de grotten duurt ongeveer anderhalf uur waarbij de gids je volledig over deze druipsteen formatie informeert. Aan het einde word je verrast door een lichtshow.

Grand Canyon

In het noorden van de staat Arizona vind je een ander natuurwonder: de Grand Canyon. Deze eeuwenoude diepe kloof is een beschermd gebied en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Maak een stop en geniet van het uitzicht over gigantische rotswanden, diepe kloven en gekleurde horizontale aardlagen. Wandelliefhebbers nemen de South Kaibab route om de benen even te strekken.

Deze start bij het Yaki Point. Vergeet niet voldoende drinken mee te nemen voor onderweg. De volgende mogelijkheid om je waterfles te vullen is namelijk meer dan veertien kilometer verderop.

Los Angeles

De wegenkaart mag je opbergen want jouw Route 66 ervaring eindigt in Santa Monica. Deze wijk in Los Angeles ligt aan het strand en heeft veel weg van een openlucht fitness ruimte. Vrouwen in bikini's rollen je op skeelers tegemoet.

Wandel over de 'walk of fame' op Hollywood Boulevard, maak een toer langs de huizen van beroemdheden en ga op de foto voor de grote Hollywood letters op de berg Lee, in de Santa Monica Hills.

Terug in de hoofdstraten van Los Angeles omarmen muziek, kunst en mode je. Wandel in het Museum of Contemporary Art waar je hedendaagse kunst vindt vanaf het jaar 1940. Bezoek de vele boetiekjes aan de Rodeo Drive, de winkelstraat waar ook de bekende scene van Pretty Woman is opgenomen. Je route 66 avontuur sluit je af in één van de trendy nachtclubs in Beverly Hills.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors