Typisch: studenten bij Spring Break

Typisch: studenten bij Spring Break

door Marije Tigchelaar

Meisjes in bikini's en jongens in lange zwembroeken. Een standaardbeeld op de Amerikaanse stranden aan de Amerikaanse kust. Maar de hoeveelheden jongeren, harde muziek, en overvloed gekleurde bekers betekenen Spring Break.

Hoogstwaarschijnlijk ben je op een strandfeest terecht gekomen dat meerdere weken duurt. Gedurende de Amerikaanse Spring Break reizen vele studenten naar zuidelijke oorden om eens goed uit hun dak te gaan. Deze voorjaarsvakantie valt middenin maart of begin april, afhankelijk van de universiteit.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 233 reizen naar Verenigde Staten

Wet T-shirt contest

De gekleurde plastic bekers bevatten meestal alcohol. Maar dat kan de politie nu niet direct zien. In Amerika mag je pas vanaf 21 jaar legaal alcohol drinken.

Wet T-shirt contests en Body Shots zijn geen uitzondering in het wilde feestgedruis. Sterker nog, zij typeren deze week. Op het podium van de strandtent worden emmers water over de meiden leeg gegooid. Shotjes sterke drank worden van mensen afgeslurpt.

Griekse taferelen

De oorsprong van de Spring Break is ver terug te herleiden: het gaat om het vieren van de lente. Zo zouden de oude Grieken de komst van de lente groots hebben gevierd. Dit wordt vaak in verband gebracht met de wijngod Dionysos. Gedurende mysterieuze rites waarbij veel alcohol en drugs in het spel zijn, vereren aanhangers hem.

De New York Times plaatst in 2006 een artikel waarin zij aangeeft dat de traditie begonnen moet zijn met het zwemteam van Colgate University. Zij reisden gedurende de kerstvakantie van 1934 af naar Fort Lauderdale in het zuidelijke en warme Florida.

Het team was erg te spreken over de locatie en steeds meer noorderlingen gingen op vakantie naar de stad. Een paar decennia later had de stad moeite om van de bijnaam Fort Liquordale af te komen.

Miami in Florida

De populaire bestemmingen hebben een strand. In de warme lentezon begeven de jongeren zich dag en nacht op het fijne zand. De stranden van Miami en de vele uitgaansgelegenheden die aan de boulevard staan, creëren de perfecte locatie voor een Spring Break. Dit is dan ook een geliefde plek voor toeristen vanuit het gehele westen van Noord-Amerika.

Maar ook richting Daytona Beach, in het noorden van Florida, vertrekken jaarlijks ruim 200.000 studenten voor hun Spring Break. Nadat Fort Lauderdale de regels verscherpte rondom de drugs en alcohol strijkt de stroom studenten neer op de stranden van Daytona.

Golf van Mexico

Voor de studenten die in het westen of het midden van Amerika wonen, is South Padre Island in Texas een goed alternatief. Net als andere locaties aan de Golf van Mexico beoefen je hier naast feesten ook vele watersporten.

Het meer van Havasu City in Arizona is misschien wel de meeste bekende Spring Break locatie die niet aan de kust is gelegen. De televisiezender MTV maakte de plek populair door hier jaarlijks het programma Spring Break op te nemen.

Caribische playa's

De studenten die het echte vakantiegevoel willen ervaren gaan met het vliegtuig naar een buitenlandse bestemming. Zo is Cancun vooral de laatste decennia in trek geraakt. Hoewel de stad in Mexico ligt, krijg je hier wel het echte Spring Break gevoel doordat er in die periode jaarlijks 100.000 Amerikanen naartoe afreizen.

Sinds enkele jaren vliegen studenten naar eilanden in de Golf van Mexico. Montego Bay op Jamaica en Negro op Grand Bahama worden steeds populairder voor Amerikaanse studenten.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors