North Carolina Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

North Carolina

door Marije Tigchelaar

Je rijdt over de uitgestrekte autoroutes en neemt een afslag naar een klein dorpje. Voor je het weet zit je in een plaatselijk festival en eet je een chili dog. Deze hotdog met daar bovenop pittig gekruid gehakt zul je nog veel meer tegenkomen in North Carolina.

Carolus

Wie denkt dat North en South Carolina naar een vrouw zijn vernoemd zijn heeft het mis. Begin zeventiende eeuw gaf Koning Charles van Engeland de naam aan de provincie die later in North en South verdeeld zou worden. Carolina komt van het Latijnse Carolus, de vertaling van Charles. De koning noemde de staat dus gewoon naar zichzelf.

ZELF NAAR North Carolina?

Bekijk alle 3 reizen naar North Carolina

Bijna tien miljoen mensen wonen in North Carolina. De staat kun je zelf grofweg indelen in drie verschillende streken. In de westen liggen de Appalachian Mountains. Veel toeristen zoeken deze regio op voor avontuurlijke buitensporten. Voor het landschap in het oosten is de kustlijn bepalend. In het midden liggen de grote steden.

Deze diversiteit maakt de staat aantrekkelijk voor vakanties. Jaarlijks komen meer dan 56 miljoen mensen naar North Carolina, waarmee het in de top zes van meeste bezoekers in Amerika staat.

Research Triangle

In het middelste gedeelte van North Carolina ligt onder andere de Research Triangle. Deze wordt gevormd door drie steden. Raleigh, de hoofdstad van North Carolina, Durham en Chapel Hill. In alle drie de steden staat een grote universiteit centraal. Het krioelt dan ook van de studenten in het gebied. Dit zorgt voor een levendige sfeer gedurende het schooljaar. In de zomerperiode is de Triangle een stuk rustiger en lijkt het soms zo goed als uitgestorven.

Raleigh is naast het politieke, ook het culturele centrum van de staat. Op een regenachtige dag kun je hier prima de tijd doorbrengen door verschillende musea en boetiekjes te bezoeken. Durham is de kleinste stad van de drie, maar kan leuke verrassingen aan je bezoek brengen door lokale initiatieven. Zo organiseren ze geregeld filmfestivals en optredens.

University of Carolina in Chapel Hill

De University of North Carolina staat in Chapel Hill. Op de grote campus kijk je je ogen uit. De koloniale gebouwen met de nette grasvelden ervoor doen je even terugwanen in de tijd. Ook voelt het alsof je op een filmset bent beland. Om je heen lopen honderden studenten met hun boeken in de hand. Niemand kijkt je raar aan, want toeristen zijn ze er wel gewend.

Deze universiteit is voornamelijk geroemd vanwege hun excellente sportteams. Zij hebben het vrouwenvoetbal in Amerika op de kaart gezet. Veel teams, zoals hockey, volleybal en American football, doen al jaren mee in de top van het land.

Michael Jordan

Het mannenbasketbalteam trekt ieder jaar de meeste bezoekers. De jongens hebben door de jaren heen zoveel prijzen behaald dat ze goed gefinancierd worden. Zo vliegen ze met een privé vliegtuig naar hun uitwedstrijden. Uiteraard heeft iedere speler zijn persoonlijke filmcollectie aan boord en kunnen de jongens computerspelletjes spelen.

De universiteit heeft dan ook wel de grootste spelers ter wereld opgeleid. Tegenwoordig kent iedereen hem en loopt menig basketbal liefhebber op zijn schoenen. De carrière van Michael Jordan begon ook aan de University of North Carolina.

Wat is er te doen in North Carolina?

  • Ga op zoek naar een chili dog verkoper. Je hoeft waarschijnlijk niet veel moeite te doen. Deze hotdog met gekruid gehakt is een delicatesse in de zuidelijke staat.
  • Ga naar de University of North Carolina in Chapel Hill om een basketbal wedstrijd te bezoeken. Op deze universiteit werd Michael Jorden een grote held die iedereen ter wereld inmiddels kent.
  • De avonturiers kunnen in het westen van North Carolina hun hart ophalen. De Appalachian Mountains zijn geweldig om buitensporten in te doen.
  • De Research Triangle bestaat uit drie leuke steden die zeker een bezoekje waard zijn. De omgeving is anders, stedelijker, dan in de rest van de staat dus het is zeker een leuke afwisseling.
  • Raleigh is de hoofdstad van de staat. Hier komen alle cultuur georiënteerde mensen samen in de vele musea die in de stad staan.

Reizen North Carolina

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors