Ohio

Ohio

door Yasmin Visser

Veel Amerikanen zien de staat Ohio als een plek waar je alleen koeien tegenkomt. Maar deze staat heeft veel meer te bieden dan alleen groene weilanden en zelfgemaakte boter.

Ohio ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het grenst aan de staten Michigan, Indiana, Pennsylvania, Kentucky en West-Verginia en aan het meer Lake Erie. De hoofdstad en grootste stad van Ohio is Columbus.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 252 reizen naar Verenigde Staten

Rocking Cleveland

Wanneer je naar Cleveland gaat, is het onmogelijk de Rock and Roll Hall of Fame & Museum aan je voorbij te laten gaan. Hier leer je over muziek: rock in het bijzonder. In het kleine museum hangen pronkstukken als instrumenten van gitaarlegende Jimi Hendrix, maar ook de zonnebril van blueszanger Ray Charles.

In verschillende ruimtes luister je naar muziek en zing je mee. Clips van lang geleden worden afgespeeld en in de Hall of Fame hangen overal foto's van rocksterren met hun handtekeningen.

Amish in Ohio

Zo modern en rockin' als Cleveland is, zo klassiek en kalm is het bij de Amish gemeenschap. Een groot deel van de Amish in Noord-Amerika woont in Ohio. Tussen Cleveland en Columbus liggen ongeveer acht counties of departementen, waar de Amish zich hebben gevestigd.

Je rijdt door het platte groene landschap van Holmes County. De tegenliggers zijn fietsers of paardenkoetsjes. Het voelt meteen alsof je een stap terug in de tijd hebt gedaan.

In het dorpje Berlin huur je een kamer in een kleine Inn oftewel herberg. Op de kamer staan versgebakken Amish koekjes op je te wachten.

Tijd staat stil

Om een beter beeld te krijgen van de Amish en waar ze vandaan komen ga je naar het Amish & Mennonite Heritage Center. Hier krijg je met behulp van een film uitleg over dit bijzondere volk.

De Amish zijn in Ohio terechtgekomen in de achttiende eeuw, toen ze uit Zwitserland en Duitsland wegtrokken. In Europa werd hun geloof en manier van leven niet getolereerd. In Noord-Amerika probeerden zij een nieuwe leven op te bouwen als boeren.

Alle 'wereldse' gemakken, zoals elektriciteit en auto's, worden bij de Amish niet geaccepteerd. Ze leven in kleine agrarische gemeenschappen en verplaatsen zich te voet of met paard en wagen. Eigenlijk zijn de Amish stil blijven staan in de tijd van de negentiende eeuw. Vóór de invoering van veel technische uitvindingen en het begin van de Industriële Revolutie.

Rumspringa

Op straat lopen twee giechelende Amish meisjes. Ze dragen sobere hooggesloten bruine jurken die tot op hun kuiten vallen. Blote benen zie je niet, die zijn bedekt met zwarte wollen kousen. Eroverheen dragen ze een soort witte schorten en op hun hoofd een wit kapje.

Over een paar jaar mogen zij even hun Amish gemeenschap verlaten om te 'proeven' van de echte moderne wereld. Deze periode heet Rumspringa. Jonge Amish leven een tijdje als een gewone Amerikaan, zodat ze een weloverwogen besluit nemen wanneer ze er voor kiezen om voor altijd tot de Amish gemeenschap te behoren.

Liefde in taart

Aan de overkant van de straat zie je een klein bakkerijtje. Eten is voor de Amish heel belangrijk. Amish vrouwen stoppen veel tijd en liefde in het maken van taarten en broodjes.

In het bakkerijtje eet je een heerlijke punt bosbessentaart met de lekkerste korst die je ooit geproefd hebt. Misschien is dat ouderwetse leven toch zo gek nog niet.

Wat is er te doen in Ohio?

  • Houd je van honkbal? Ga dan naar Cincinnati en bezoek een honkbalwedstrijd. Verder de stad ook leuk om door heen de struinen. De Mount Adams is een heuvel in het centrum van de stad, met kleine straatjes en galerietjes in mooie koloniale huizen.
  • Cleveland is de op één na grootste stad van Ohio en een bezoekje waard. Bekijk het Rock and Roll Hall of Fame & Museum: zie de gitaar van Jimi Hendrikx en kijk naar de clips van vroeger.
  • Tussen hoofdstad Columbus en Cleveland in ligt het Amish gebied. Bezoek Berlin, in Holmes County, en leer de Amish kennen. Eet de heerlijkste taarten en rijd paard door het prachtige gebied.
  • In de zomer is het leuk om naar het Eeriemeer te gaan. Geniet in de dorpjes langs de kust, of vaar naar één van de eilandjes in het meer, bijvoorbeeld Pelee Island.
  • Lang het Eermeer kun je ook wijnproeven. Het klimaat is hier zo koud dat de druiven bevriezen, maar niet vergaan. Het resultaat is een zoete wijn met vleugjes meloen en abrikoos.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors