Portland

Portland

door Yasmin Visser

In Oregon leven veel bevers. Daarom wordt deze Amerikaanse staat ook wel de Beaver State genoemd. Maar tijdens je reis door Oregon zul je veel meer tegenkomen dan deze grote knaagdieren.

Oregon ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, aan de Grote Oceaan. Ten zuiden grenst Oregon aan de staten Californië en Nevada en in het noorden aan de staat Washington. De hoofdstad van Oregon is Salem, maar de grootste stad is Portland.

ZELF NAAR Portland?

Bekijk alle 11 reizen naar Portland

Parken in Portland

Portland ligt in het noordwesten van Oregon en telt bijna 600.000 inwoners. De stad staat bekend als 'stad van de rozen'. Door het gematigde klimaat groeien rozen goed in Portland. De stad wordt dan ook gekenmerkt door ruim opgezette parken met veel planten en bloemen.

Eén van deze parken is het Forest Park in Portland. Het ligt dertien kilometer van het centrum van de stad. Je loopt over één van de vele natuurpaden. Overal waar je kijkt zie je bomen en varens. In plaats van het geluid van auto's hoor je hier het geluid van meer dan honderd verschillende soorten vogels.

's Avonds struin je langs de terrasjes in het Northwest gedeelte van Portland. Op elke hoek zie je winkels met de laatste mode, pubs, koffiebars en kleine galerietjes met bijzondere kunstwerken.

Symbool van Cannon Beach

Op ongeveer 130 kilometer van Portland ligt Cannon Beach. De hoge golven die ruig op de rotsen kletteren staan in schril contrast met de rust en sereniteit die dit kleine dorpje uitstraalt.

Het strand van Cannon Beach is lang en breed. Het zandstrand is niet ideaal om te zonnebaden, het wordt nooit echt heel warm hier. Maar je waait heerlijk uit tijdens een wandeling over het strand.

In het water zie je de Haystack Rock, het symbool van Cannon Beach. De rotsformatie is meer dan zeventig meter hoog. Tijdens eb is het mogelijk naar de rots toe te lopen.

Wijn proeven

Terug naar Portland. Deze stad ligt nog net op het puntje van de Willamette Valley. Deze vallei is zeer vruchtbaar en vormt het agrarische hart van Oregon. In de hele vallei zijn meer dan tweehonderd wijnmakerijen te vinden en de bekendste druif van deze regio is Pinot Noir, maar ook Pinot Gris is hier te vinden.

Je gaat naar een wijnmakerij in Newberg, in het noorden van Willamette. Tijdens de rondleiding over de wijngaard leer je alles over wijn maken. Als beloning mag je aan het einde de verschillende wijnen proeven uit grote glazen, zodat de zuurstof goed bij de wijn kan. Dit versterkt de smaak, zo heb je net geleerd.

Willamette Valley vanuit de lucht

Vanaf de wijnmakerij kom je, een beetje aangeschoten, aan bij een groot open grasveld. Je volgende vervoersmiddel staat al klaar: een gekleurde heteluchtballon staat fier omhoog Een beetje onzeker klim je in het rieten mandje, die van binnen groter is dan hij van ver af lijkt.

Langzaam stijg je op en word je meegevoerd door de wind. Je kijkt uit over het glooiende groene landschap van de Willamette Valley. In de ballon is het doodstil. Het enige wat je af en toe hoort is de uitleg van de ballonvaarder en het ruisende geluid van de gasbrander waarmee de ballon in hoogte stijgt.

Wat is er te doen in Portland?

  • De spectaculaire Columbia River Gorge is een canyon van de Columbia rivier een paar kilometer ten noorden van Salem. Je vind er heel veel watervallen, waaronder de Multnomah Falls. Dit is de hoogste waterval van Oregon.
  • Ga naar het Crater Lake National Park. Het Crater Lake is het diepste meer van Noord-Amerika. Het helderblauwe meer dat de omliggende bergen reflecteert is prachtig om te zien. Hike om het meer heen, of ga skiën in de winter.
  • Bezoek een van de wijngaarden in de Willamette Valley. Deze vallei ligt vlakbij Portland en je proeft er de heerlijkste Pinot Noir, nadat je uitleg hebt gekregen over het proces van wijn maken.
  • Vlakbij de hippiestad Eugene vind je de Sand Dunes van Oregon. Deze zandduinen zijn ongeveer 150 meter hoog. Je kunt hier sandboarden, paardrijden, wandelen en nog veel meer.
  • Portland is een stad van de rozen is verdeeld in verschillende wijken en vooral Northwest is een leuke buurt om rond te struinen. Drink lokale wijn op een terras of kijk naar kunst in de galerietjes.

Reizen Portland

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors