Florida Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Florida

door Niels Posthumus

Florida heeft het ideale vakantieklimaat: bijna altijd zonnig. Je vindt er de mooiste natuurparken van de Amerikaanse oostkust, Disney World en stranden waar alles draait om feesten.

Als je bijnaam The Sunshine State is, moet je haast wel een geliefde vakantiebestemming zijn. Zowel het tropische noorden van Florida als het tropische zuiden is dan ook populair.

ZELF NAAR Florida?

Bekijk alle 45 reizen naar Florida

In het westen, zuiden en oosten van het schiereiland in het uiterste zuidoosten van de Verenigde Staten vind je prachtige witte stranden. Disney World huist er. Net als het belangrijkste ruimtevaartcentrum ter wereld. En wat te denken van alle nationale parken?

Zelfde breedtegraad als Marokko

Wie de naam Florida hoort, zal waarschijnlijk als eerste denken aan Miami. De in grootte tweede stad van Florida, zuidelijk gelegen aan de Atlantische kust, heeft altijd tot de verbeelding gesproken.

De stranden zijn er parelwit, de huizen veelal in pastelkleuren en het weer bijna het hele jaar door goed - de stad ligt op dezelfde breedtegraad als het zuiden van Marokko. Alleen tijdens het orkaanseizoen in september kan het weer onaangenaam zijn.

De sfeer doet Latijns-Amerikaans aan. Een gevolg van het multiculturele karakter van de stad. Er wonen veel latino-immigranten uit Cuba en Puerto Rico.

Florida Keys en springbreak

De Florida Keys, een groep van 1.700 kleine eilandjes, ligt bijna in het Caribische gebied. De Keys zijn onder Amerikanen zelf een erg populaire strandbestemming.

Berucht zijn de Keys in Europa vooral vanwege de (drank)orgies in april van jonge studenten tijdens Spring Break. Het zuiden van Florida verandert dan in één groot strandfeest vergelijkbaar met het Griekse Kreta of de Spaanse oostkust. Alleen dan natuurlijk op zijn Amerikaans: groter en extremer.

De Florida Keys zijn vooral geliefd, omdat het klimaat er lekker warm maar juist ook gematigd is. Botsende luchtstromen zorgen dat het er nooit veel warmer wordt dan dertig graden, maar ook nooit veel kouder.

Biscayne en Dry Tortuga National Park

Florida, wat in het Spaans 'bloemrijk' betekent, is echter meer dan een strandbestemming en feestlocatie. Het is ook de thuisbasis van ruimtevaartkoepel NASA.

Er zijn ook veel nationale parken, zoals het Biscayne en het Dry Tortuga National Park, waar je kunt snorkelen, hiken, kanoën en vissen.

Let echter wel altijd op. Vaak heb je voor vissen vergunningen nodig. En in heel Florida komen alligators voor. Denk dus altijd eerst even na voordat je een hengeltje uitgooit of een frisse duik neemt.

Everglades en Cypress National Park

Speciaal het vermelden waard zijn de Everglades en het Cypress National Park. Beide parken bestaan grotendeels uit moeras. Je kunt de parken onder leiding van een gids in groepen verkennen.

Nog spectaculairder is het echter om de parken op een swamp buggy te ontdekken. Deze boten met platte bodem worden ook wel airboats genoemd, met hun hoge propellermotoren op de achterzijde. Ze komen in veel Hollywoodfilms voor die zich afspelen in Florida.

In de Everglades leven veel alligators en krokodillen. In de cipressenbossen van Cypress park kun je bovendien, met wel heel veel geluk, ook beren of uiterst zeldzame Floridapanters tegen het lijf lopen.

Kennedy Space Centre

Florida is echter vooral bekend als vertrekpunt van veel ruimtereizen. Cape Canaveral is sinds de eerste maanreis een begrip.

Het Kennedy Space Centre, 55 kilometer buiten Orlando, is het belangrijkste centrum voor alles wat met ruimtevaart te maken heeft.

Er zijn verschillende tentoonstellingen, variërend van een historisch overzicht, het verhaal achter de reis naar de maan en de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van de ruimtevaart. Rocket science dus!

Wat is er te doen in Florida?

  • Miami is de bekendste stad in Florida. Het heeft dan ook alles te bieden wat je maar kunt bedenken. Een waar winkelparadijs is Collins Avenue.
  • Echt feesten doe je op een jacht aan de kust van Miami. Deze luxe boten huur je in de haven van de stad.
  • Disneyworld is het grootste pretpark in de wereld. Je kunt hier een week rondlopen en elke dag nieuwe dingen zien. Naast levensgrote stripfiguren en parades zijn er in het park ook de Disney's Hollywood Studios die het park zeker een bezoek waard maken.
  • West Palm Beach is een van de bekendste stranden van Miami. Voor de echte beachbums een ideale vakantieplek.
  • Voor een beetje cultuur bezoek je een van de vele indianenreservaten die Miami te bieden heeft. Hier leer je over hun geschiedenis en gebruiken. Ook zijn dit een van de weinige plekken in het land waar gokken legaal is dus sla je slag!

Reizen Florida

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors