Klimaat Verenigde Staten

Klimaat Verenigde Staten

Wat voor klimaat kun je verwachten in de Verenigde Staten van Amerika?

De Verenigde Staten kennen over het algemeen een landklimaat. Het weer in de Verenigde Staten is in zomer warmer dan in Europa en de winters zijn er strenger. De VS kent zes klimaatzones, zonder Alaska en Hawaii mee te rekenen.

In het gebied Northwest Pacific, bij Oregon, valt de meeste regen. Hoewel het geen stortbuien zijn, regent het wel praktisch het hele jaar door. Gelukkig is het klimaat er verder mild. Gemiddeld is het 32°C.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 262 reizen naar Verenigde Staten

Staten als Californië, Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, Utah en Nevada liggen in het Mid/South gebied. Hier zijn de zomers prachtig, warm en droog. Hoewel het in Californië het hele jaar warm is, kan het in het noordelijke deel van deze staat ook nog wel eens flink afkoelen. De winter brengt in de andere staten in dit gebied ook koude temperaturen mee.

In het Midwest gebied - North Dakota en South Dakota, Kansas, Illinois, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Michigan en Indiana) heerst een vrij droog klimaat. De zomers zijn er warm, maar de winters zeer koud. Er valt veel sneeuw.

Ohio, Pennsylvania, Washington D.C. en Maryland liggen in het Northeast gebied. Hier regent het veel. In de winter valt er ook veel sneeuw en hagel. De zomers zijn er aangenaam.

In het gebied Southeast - Arkansas, Louisiana, Kentucky, Virginia en verder naar het zuiden - is het erg droog. In de winter kan het soms vriezen, maar de overige jaargetijden zijn erg warm. In Florida is het weer het hele jaar door prachtig. Het zuidwesten van het land - de staten Arizona, New-Mexico, Texas en Oklahoma - is het warmste en vochtigste gebied van de Verenigde Staten. Hier komt heftige storm, compleet met tornado's, regelmatig voor. De zomers zijn erg warm. Temperaturen kunnen oplopen tot wel 38°C.

Welke seizoenen zijn er in de Verenigde Staten van Amerika?

Omdat Amerika net als Europa op het noordelijk halfrond ligt zijn de jaargetijden gelijk aan het Europese continent. De meeste staten kennen dan ook een duidelijk verschil tussen lente, zomer, herfst en winter.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in de Verenigde Staten van Amerika?

In de zomerperiode wordt het zuidoosten van Amerika geteisterd door orkanen. In dezelfde periode komen veel aardbevingen voor in het zuidwesten van het land.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors