Vervoer Verenigde Staten

Vervoer Verenigde Staten

Wat zijn de vervoersmiddelen in de Verenigde Staten van Amerika?

In Amerika kun je met alle westerse vervoersmiddelen reizen. Let er wel op dat het openbaar vervoer buiten de steden niet erg goed is geregeld.

Vliegtuig

De Verenigde Staten kent vele vliegvelden. Bijna alle staten in Amerika zijn dan ook met het vliegveld te bereiken. Ook kun je makkelijk binnenlandse vluchten boeken. Deze kunnen zelfs goedkoper uitvallen dan een reis met de bus of trein.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 262 reizen naar Verenigde Staten

Trein

In Amerika ligt een goed treinstelsel. Met de zogenaamde Amtrack kun je voordelig en snel reizen. Van tevoren kun je de reis plannen op internet. Er zit vaak een groot verschil in prijs tussen de snelle trein en de ietwat langzamere. Ook zijn er verschillende boekingsklassen.

Bus

De bus is een makkelijk vervoersmiddel om lange afstanden in de Verenigde Staten mee te reizen. Er is geen nationale busmaatschappij. De Greyhound en Coach USA zijn de bekendste bedrijven die door heel Amerika rijden.

Boot

De boot wordt in Amerika vooral voor pleziertochten ingezet. Op de vele meren die Amerika rijk is kun je met een boot fijne tochten maken. Ook kun je aan de kust vaak een vakantie vieren op een cruise.

Een populaire plek om een jacht te huren is in de haven van Miami. Je moet er wel een zak geld voor neerleggen, maar dan kun je ook in alle luxe genieten van een feest met uitzicht op de skyline. Of gewoon in alle rust bakken in de zon natuurlijk.

Metro

Het metrosysteem in Amerika is in sommige steden goed ontwikkeld. In New York City is dit een perfecte manier om snel door de stad te reizen. Je kunt verschillende kaarten kopen voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor een dag, of een week.

Andere grote steden zoals Boston, Los Angeles, Miami en Philadelphia hebben ook een metrosysteem. Over het algemeen zijn deze minder gebruikelijk dan in New York, maar zeker niet minder makkelijk.

Taxi's

Het gebruik van taxi's is vooral in New York City erg gebruikelijk. De tarieven zijn erg laag waardoor het een populair vervoersmiddel is. Verder kun je in alle grote steden gemakkelijk aan een taxi komen. In de kleinere steden is het handig om een telefoonnummer van een taxibedrijf te vragen bij het hotel.

Huurauto

De beste manier om in je eigen tempo een groot gedeelte van Amerika te zien is door een auto of camper te huren. Op alle grote luchthavens zit een autoverhuurbedrijf. Daar kun je direct in je huurauto stappen. Het is handig om van tevoren een huurauto/camper te reserveren.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors