Paspoort en visum Verenigde Staten

Paspoort en visum Verenigde Staten

Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor de Verenigde Staten.

Heb ik voor de Verenigde Staten een visum nodig?

Ja. Om precies te zijn een elektronisch visum, ook wel een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) genoemd. Het ESTA is een eenvoudig alternatief voor het visum dat je voorheen als Nederlander nodig had om toegang tot de VS te krijgen. Het elektronische document is het resultaat van het Visa Waiver Program (VWF). De bedoeling van dit samenwerkingsprogramma tussen de VS en diverse andere landen, waaronder Nederland, is om makkelijker toegang te kunnen krijgen tot Amerika.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 243 reizen naar Verenigde Staten

Je mag, met een ESTA op zak, maximaal negentig dagen in de VS verblijven. Langer is niet toegestaan. Als je langer dan drie maanden in Amerika wilt verblijven, kun je geen ESTA aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een ESTA moet je reisdoel vakantie, zakenreis of doorreis zijn. Als je niet in aanmerking komt voor een ESTA, moet je alsnog een 'gewoon' visum voor Amerika aanvragen.

Let op nieuwe beperkingen: naar aanleiding van een recente wijziging van de Terrorist Travel Prevention Act, zijn er een aantal beperkingen bijgekomen voor het kunnen aanvragen van een ESTA. Zo kunnen staatsburgers van VWP-landen die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest, niet langer een ESTA aanvragen. Ditzelfde geldt voor staatsburgers van VWP-landen met een dubbele nationaliteit, waarvan één de Iraanse, Iraakse, Syrische of Soedanese is.

Visumaanvraag Verenigde Staten

In de meeste gevallen duurt het ongeveer drie dagen voordat je al dan niet goedkeuring van je ESTA-aanvraag krijgt. Je moet je ESTA dan ook minstens 72 uur vóór het boeken van je vlucht aanvragen. Dan zit je, als je een ESTA wordt geweigerd, niet vast aan een reeds geboekte vlucht.

Belangrijke documenten voor visum Verenigde Staten

Om een ESTA voor de Verenigde Staten aan te vragen moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool op de kaft. Ook kinderen en baby's hebben een eigen paspoort nodig. Elk paspoort moet minimaal tot het einde van je verblijf in de Verenigde Staten geldig zijn. Op VisumCentrale.nl lees je welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag compleet te maken.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors