Religie & Tradities Verenigde Staten

Religie & Tradities Verenigde Staten

Wat zijn de belangrijkste religies in de Verenigde Staten van Amerika?

78 procent van de Amerikanen is christelijk. Daarvan is ongeveer 54 procent protestants en 24 procent rooms-katholiek. Ongeveer 2,2 procent is joods. Ook wonen er moslims, boeddhisten, hindoeïsten en aanhangers van traditionele inheemse religies. Deze laatste groep betreft voornamelijk oude indianengroepen. Vijftien procent van de Amerikanen is atheïst.

Vooral in de zuidelijke staten, voornamelijk in het binnenland, zijn de inwoners van Amerika erg religieus. Vloeken en een maaltijd eten zonder te bidden zullen zij zelden doen. In de grote steden is dit vaak minder het geval.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 262 reizen naar Verenigde Staten

In New York woont een relatief grote populatie mensen die op zondag naar de kerk gaat. In de baptistkerk maken ze een groot spektakel van de godsdienst. Het gospelkoor zingt uitbundig en zo maken zij van hun geloof een groot feest.

Wat zijn belangrijke tradities in de Verenigde Staten van Amerika?

Amerika kent voornamelijk veel tradities die overeenkomen met Nederlandse tradities. Zij vieren veel dezelfde religieuze feestdagen zoals Pasen en Kerstmis. Maar ook valt de viering van het nieuwe jaar samen. Deze dagen worden op vergelijkbare wijze met die in Nederland gevierd.

Verder rijden Amerikanen aan de rechterkant van de weg en is het ritme van het dagelijkse leven dat van een typisch westers land.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Gastvrijheid speelt een belangrijke rol in de cultuur van Amerikanen. In de dienstensector (restaurants, winkels etc.) begroet iedereen je dan ook met het welbekende 'How are you?'. Hoewel dit niet per se een uitnodiging tot een lang gesprek is, is het wel zo beleefd om te antwoorden met 'Good, how are you?'.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors