South Carolina

South Carolina

door Marije Tigchelaar

South Carolina is een vakantieplek bij uitstek. Gelegen aan de zuidoostkust van Noord-Amerika kent de staat een lekkere temperatuur het gehele jaar door. Aan de kuststreek daalt de temperatuur zelfs in de winterse nachten niet onder het vriespunt.

Slavenhandel

South Carolina heeft een rijke geschiedenis. Aan het begin van de Amerikaanse burgeroorlog was het de eerste staat die zich van het noorden afscheidde. Veel grootgrondbezitters waren slavenhouders en wilden dit zo houden. Het zuiden verloor de oorlog in 1865 en sindsdien is slavenhandel verboden.

ZELF NAAR South Carolina?

Bekijk alle 6 reizen naar South Carolina

Opvallend genoeg is South Carolina ook de geboortestaat van Jesse Jackson. Deze bekende priester steunde Dr. Martin Luther King in de jaren zestig in zijn strijd tegen racisme. Tegenwoordig is de man nog steeds een inspirator voor vele mensen.

Grand Strand

Van de langdurige rassenstrijd is in de eenentwintigste eeuw niet veel meer te merken. De staat heeft veel populaire golfbanen, grote meren en een aantal nationale parken.

South Carolina ligt niet ver van de bekende Noord-Amerikaanse staat Florida af. Beide staten kenmerken zich door de mooie stranden. Het populairste gebied ligt in het noorden van de staat. Deze kustlijn heeft de bijnaam Grand Strand gekregen en bestaat uit bijna honderd kilometer onafgebroken strand.

Myrtle Beach

Een van de meest bekende stranden in Grand Strand is Myrtle Beach. In het gelijknamige stadje wonen 32.000 mensen. Jaarlijks bezoeken bijna vijftien miljoen mensen het gebied, waarmee het de populairste vakantiebestemming van South Carolina is.

Er is dan ook veel meer te doen op deze plek dan alleen maar op het strand liggen. De officieuze bijnaam van Myrtle Beach is 'Golf Capitol of the World'. Je hebt er dus alle mogelijkheden om van je airshot af te komen. De kans is groot dat je met de beste swing van je vrienden terugkomt.

Myrtle Waves en State Park

Ben jij niet een fan van golfen? Geen probleem. De echte waterratten kunnen rond spetteren in het Myrtle Waves waterpark. De snelste glijbanen brengen je door het donkere tunnelsysteem. Met een enorme vaart eindig je in het zwembad. Voor ultiem relaxen kun je een hutje huren waar je al je spullen veilig kunt achterlaten.

Om een beetje weg te komen van alle drukte rondom het strand kun je verblijven in het Myrtle Beach State Park. Het uitgestrekte bos is een perfecte plaats voor hikes en vissen. Je geniet van een lekkere picknick ten midden van de eekhoorns die je brood proberen te stelen. Ook kun je hier voor een prikkie kamperen.

Boardwalk

Aan het einde van de dag is het toch wel lekker om terug te gaan naar het strand. De boulevard van Myrtle Beach, ook wel de boardwalk genoemd, is namelijk een van de mooiste in het land. De National Geographic plaatste haar in 2010 op nummer drie in hun top tien, na Atlantic City en Coney Island.

In de zomer zijn er iedere avond live optredens. Ook is er iedere week een vuurwerkshow op de boulevard. Daarnaast staan een aantal van de beste visrestaurants van South Carolina op de boardwalk. Dit is dan ook een heerlijke plek om je laatste avond in South Carolina door te brengen.

Wat is er te doen in South Carolina?

  • Breng een dag door op de boardwalk van Myrtle Beach. Dit is een van de populairste boulevards van Noord-Amerika.
  • Aan de kust van South Carolina staan de beste visrestaurants. Direct uit de zee, zo op je bord. De echte visliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken.
  • Myrtle Beach is het bekendste strand aan de Grand Strand kuststrook. Een hotspot voor veel vakantiegangers.
  • Ook in de parken van South Carolina ervaar je het echte vakantiegevoel. Een picknick in de groot niemandsland, of een heftige klim door het beboste gebied. Even helemaal tot rust komen.
  • Myrtle Beach wordt ook wel de 'Golf Capitol of the World' genoemd. Een uitgelezen plek om een balletje te slaan dus.

Reizen South Carolina

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors