Minnesota

Minnesota

door Marije Tigchelaar

Minnesota is de thuisbasis van de Twin Cities. St. Paul en Minneapolis vormen dit beroemde duo. Net als de staat in het geel worden ook deze steden gekenmerkt door water.

In het hart van Noord-Amerika ligt Minnesota. Dit is een van de meest noordelijke staten van de Verenigde Staten. De staat die in de winter wordt geteisterd door ongekende kou staat beter bekend als het 'land van de tienduizend meren'.

ZELF NAAR Minnesota?

Bekijk alle 1 reizen naar Minnesota

Minnesota heeft 5,27 miljoen inwoners. Het noordoosten van de staat grenst aan het Lake Superior. Dit is het grootste meer van het 'Great Lakes' district van Noord-Amerika. Vele kleine en grote wateren wisselen het landschap van Minnesota af.

Mall of America!

Net buiten Minneapolis staat de Mall of America. Naast alle winkels die je maar kunt bedenken, heeft dit overdekte winkelcentrum een themapark. Daarnaast is er op het complex ook nog een bioscoop en een aquarium.

De 'mall' is uitgevonden in Minnesota. Het idee om een marktplaats te overdenken ontstond hier als oplossing voor de strenge winters. De Mall of America is het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika en een populair uitstapje vanuit de grote steden in de omgeving.

Twin Cities

Minnesota kenmerkt zich door de Twin Cities. Deze twee steden liggen dichtbij elkaar en vormen een bekend paar in Noord-Amerika. St. Paul is de hoofdstad van Minnesota, maar Minneapolis is de grotere en bekendere stad van deze 'tweeling'. Hier wonen ruim 385.000 Minneapolitanen.

De skyscrapers en het vele water vallen vooral op wanneer je door Minneapolis loopt. De betekenis van Minneapolis is letterlijk 'waterstad'. Polis betekent stad in het Grieks. Mini betekent water in het Sioux. Dit is de taal van de oorspronkelijke inwoners van het gebied.

The Guthrie Theater

Een centraal punt van de stad is het imposante Guthrie Theater. Een halve eeuw geleden ontstond het idee voor dit theater. Het moest bekende producties naar dit gedeelte van het land trekken. Indertijd stonden alleen in New York City en Los Angeles grote theaters.

Kenmerkend voor de grote zaal in het Guthrie Theater is dat het podium in het midden staat. Net als bij een circustent zit het publiek aan alle kanten van het toneel. Je hebt zo nu en dan het gevoel dat je onderdeel bent van het schouwspel dat zich voor je afspeelt.

Vissen

De staat wordt niet alleen bezocht om de Twin Cities en het shoppen. Al het water van Minnesota creëert perfecte locaties om te vissen. Dit is dan ook de populairste sport van de staat.

Overal langs de oever zitten groepjes te vissen. Op sommige plekken staan de mannen zelf tot aan hun middel in het water. Wanneer iemand enthousiast roept dat hij beet heeft krioelt het van de mensen om hem heen. Iedereen wil zien wat voor vis hij heeft gevangen en hoe groot het beest is.

's Avonds strijk je neer op een van de vele campings. 's Ochtends wordt je door de vogels wakker gefloten. Tijdens een weekendje kamperen combineer je het vissen goed met een uitdagende hike door het veelzijdige landschap.

Wat is er te doen in Minnesota?

  • Plan een paar dagen in om de prachtige natuur van Minnesota te zien. Ook wanneer je niet sportief bent ingesteld is het prima vertoeven op een van de vele campings van de staat. Een boekje lezen is nog nooit zo ontspannend geweest.
  • Het gebouw van het Guthrie Theater heeft drie theaterzalen en vele eet- en drinkgelegenheden. De gele glazen ramen zorgen voor een interessante lichtinval. Van iedereen die ervoor staat zie je enkel het silhouet. Dit is een populair fotomoment.
  • De Holidazze Parade is een jaarlijks parade in Minneapolis. Het tafereel speelt zich in de avonduren af. Alle kostuums zijn met duizenden lampjes verlicht.
  • Het Walker Art Center lag vroeger naast het Guthrie Theater voordat dit naar een nieuw gebouw verhuisde. Nog steeds is dit museum erg in trek bij het grote publiek.
  • Het Warehouse Disctrict is het grootste uitgaansgebied in Minneapolis. Voor nachtelijke avonturen is dit the place to be.

Reizen Minnesota

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors