Boston Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Boston

door Marije Tigchelaar

Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts en meteen die van New England, zoals het gehele noordoosten van Noord-Amerika wordt genoemd. Het is één van de oudste steden van Noord-Amerika. Waar de prestaties van de Red Sox honkballers de stemming in de stad bepalen.

In het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika ligt de staat Massachusetts. De hoofdstad Boston staat bekend om het historische karakter. In 1630 stichtten Britse kolonisten de stad. De rijke historie vindt je op vele plekken terug. Er wonen ruim 650.000 mensen in Boston.

ZELF NAAR Boston?

Bekijk alle 30 reizen naar Boston

Eten op Quincy Market

In het centrum van Boston staat een oude markthal omringt door hoge gebouwen. Aan weerszijden van de hal barst het van de kleine winkeltjes. Toeristen krioelen alle kanten op bij Quincy Market.

Waar vroeger handel werd gedreven, zijn nu tientallen verschillende eetkramen. In het midden van de hal komen groepen samen om te lunchen. Een typische specialiteit is 'soup in a bread bowl'. Deze romige clam chowder soep eet je vanuit een vers gebakken brood. Het brood eet je uiteindelijk natuurlijk ook op.

Souveniers in Faneuil Hall

Tegenover Quincy Market staat een soortgelijk gebouw: Faneuil Hall. Hier koop je T-shirts en sleutelhangers met Boston erop. Leuk voor het thuisfront.

Op de binnenplaats tussen de twee gebouwen proberen artiesten hun publiek te vermaken. Je staat gauw een half uur te kijken naar de gratis optredens. Ondertussen drink je versgemaakte citroenlimonade van een straatverkoper.

Boston Common: zwemmen en schaatsen

Dwars door de stad loopt de Emerald Necklace. Deze aaneenschakeling van parken en wateren geeft de stad een groen karakter. Het bekendste en grootste park is Boston Common. Een perfecte plek om even uit te rusten.

In de zomer zwemmen kinderen in de 'Frog Pond'. In winter schaats je hier op hetzelfde water. De eekhoorns in het park zien er schattig uit. Maar ze zijn brutaler dan Hollandse duiven.

Aan de rand van het park eet je een hamburger in het Cheers café. De gevel van dit café is bekend geworden door de gelijknamige televisieserie uit de jaren tachtig. Momenteel draagt het dan ook met trots de naam van de serie.

Boston Red Sox honkballers

De trots van Boston staat niet ver uit de binnenstad. Fenway Park is het stadion van het plaatselijke honkbalteam: de Boston Red Sox. Op 20 april 1912 opende het park met de spectaculaire wedstrijd tegen het team dat we nu kennen als de New York Yankees. De wedstrijd werd niet breed uitgemeten in de media. Slechts enkele dagen eerder zonk namelijk de Titanic. Wel blijven Red Sox en Yankees tot de dag van vandaag aartsrivalen.

In de hele streek New England zie je sporen van hun aanhang. Mensen dragen petjes en T-shirts met een grote 'B' of met het logo van twee kleine rode sokken.

In het stadion is het tijdens wedstrijden een drukte van jewelste. Iedereen zingt en juicht het team aan. Je voelt je even Amerikaan.

Reizen Boston

Meer Boston

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors