Atlanta Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Atlanta

door Daphne Geerligs

Het is de thuishaven van Coca-Cola, Delta Airlines en CNN. De stad huisvest het grootste zeeaquarium én de drukste luchthaven ter wereld. Atlanta, de hoofdstad van Georgia, bevestigt het Amerikaanse stereotype: alles is groot en Coca-Cola is de nationale trots.

Atlanta - vaak afgekort tot 'the ATL' - wordt met vijf miljoen inwoners ook wel de hoofdstad van het zuiden genoemd. Georgia grenst aan Florida, Alabama en South Carolina. In 1996 zet de stad zich wereldwijd op de kaart met de Olympische Zomerspelen.

ZELF NAAR Atlanta?

Bekijk alle 10 reizen naar Atlanta

Je bent zojuist geland op de drukste luchthaven van de wereld. Honderden aanwijsborden, overal krioelen mensen, Delta Airlines stewardessen paraderen naar de gates. En ja, overal is het Coca-Cola logo te zien. Dit is Amerika ten top.

World of Coca-Cola

Het stadscentrum verwelkomt je met haar hoge gebouwen en vele kiosken. Gedurende de week wemelt het hier van de zakenmensen die zich haasten naar hun werk.

Atlanta is dé plek om een kijkje te nemen in de wereld van Coca-Cola. Voor Amerika is dit namelijk niet gewoon een frisdrank, het is het icoon van de Amerikaanse cultuur! En daar hoort een museum bij. Je proeft hier zestig verschillende cola's uit verschillende landen.

Na deze verfrissende tussenstop loop je, met een blikje Coca-Cola in je hand, richting de westelijke kant van de binnenstad om daar het Olympische park te bezoeken.

Centennial Olympisch Park

Atlanta presenteert zichzelf in 1996 op grootse wijze aan de wereld met de Olympische Zomerspelen. Sindsdien staat Atlanta op de kaart als Amerikaanse wereldstad.

Vandaag de dag heeft het park twee missies. Enerzijds is een belangrijk nalatenschap van de Spelen voor de staat Georgia, anderzijds fungeert het als een platform waar veel evenementen worden gehouden. Bezoek hier bijvoorbeeld de Music @ Noon concerten, die iedere dinsdag en donderdag worden gehouden. Geniet tijdens je lunch van lokale artiesten.

Kosmopolitisch genieten

Naast al deze in het oog springende toeristische attracties heeft Atlanta nog meer te bieden. De stad beschikt met haar fijne bars en restaurants over veel kosmopolitische charme.

Als je over de Peters st. Bridge wandelt kom je in de wijk Castleberry Hill. Hier zie je het meer authentieke Atlanta en wemelt het van de kunstgaleries, oude boetiekjes en hippe bars. Dit is dé plek voor creatievellingen en kunstenaars in de stad.

In deze wijk bevindt zich een bijzonder design hotel, Glenn. Hier kun je natuurlijk overnachten, maar wat misschien nog wel specialer is vind je op het dak: een geweldige roof-top bar. Onder het genot van een Atlanta Hurricane - een daiquiri-achtige cocktail - zie je de zon zakken achter de uitgestrekte skyline.

Reizen Atlanta

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors