Reviews Verenigde Staten

Reviews Verenigde Staten

8,7
9,1 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,5 Veilig
9,4 Natuur
8,3 Stranden
8,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 50
  • Aantal waarderingen: 27

Wauw! The West Coast in Fall (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sanne Jonkmans op 16 december 2018

De westkust van Amerika is echt dè perfecte locatie voor een geweldige roadtrip! Van dichte bossen tot wijdopen woestijnen en van sneeuw bedekte bergen tot prachtige meren met watervallen!
Twijfel niet langer en ga! Huur een auto/busje/camper en ga het avontuur aan!

Ultieme tip: Vergeet niet om Monument Valley te bezoeken! Speachless!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Utah blijft mijn favoriet! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Kristof Jans op 16 november 2018

Na 11 jaar achter elkaar in The USA geweest te zijn blijft Utah voor mij 1 van de mooiste staten qua natuur...de rode rotsen, de weidse landschappen...maar elke staat heeft wel zen eigen charme! Dat is juist het leuke eraan!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Betaalbare vliegtickets
  • Vriendelijke mensen
  • De vrijheid

Minpunten Verenigde Staten

  • geen
Ultieme tip: Boek alles zelf! Het is best leuk om zelf je reisplannen samen te stellen met behulp van forum’s ed...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

There is no place like home (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Tamara Hurkens op 16 november 2018

Amerika is een land waar je nooit genoeg van kan krijgen, het heeft zo veel te bieden op gebied van natuur, amusement en cultuur. De Amerikaan is echt om een voorbeeld aan te nemen , behulpzaam , zorgzaam en heel lief.

Pluspunten Verenigde Staten

  • Het voelt als thuis komen
Ultieme tip: Amerika moet je beleven
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Herfst in de Rockies (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Dorien Souman op 14 november 2018

De nationale parken in de Rocky Mountains zijn over het algemeen vanaf half oktober grotendeels gesloten. Ga je in de weken ervoor, dan kun je genieten van de meest mooie herfstkleuren, vermijd je de toeristenmassa´s in de bekende parken en heb je meer kans op het zien van wild. Bonus: qua weersomstandigheden kun je alle seizoenen in één dag krijgen. Rij je in de regen weg, kom je in een fikse sneeuwbui terecht op een wat hoger gelegen stuk en rij je weer een stukje verder, dan kan het zomaar ineens tegen de 20 graden lopen. Nadeel: je loopt het risico dat sommige wegen (en parken) afgesloten zijn vanwege sneeuwval. Hou hier dus rekening mee in je planning en zorg dat je flexibel bent in je reisroute.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Goede wegen
  • Betaalbare accomodaties
  • natuur

Minpunten Verenigde Staten

  • Eten
Ultieme tip: Niet alleen de National Parks zijn prachtig, maar ook de National Forests zijn zeker de moeite waard. Zorg dat je met zonsopgang onderweg bent en dan zul je het meeste wild zien.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Petra Hermans op 11 november 2018

Zuidwest Verenigde Staten kenmerkt zich door een adembenemende schoonheid. Niet alleen de Nationale Parken maar ook de routes erheen en erdoor doen je beseffen dat de natuur de invloed van de mens overwint.

Pluspunten Verenigde Staten

  • natuur
  • cultuur
  • ruimte

Minpunten Verenigde Staten

  • druk in hoogseizoen
Ultieme tip: Ga met een camper. Tijd aan jezelf, voldoende goede accommodaties en de mogelijkheid de reis in je eigen tempo en naar eigen wens in te richten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Arlington geeft de dood een serene sfeer (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Theo Manders op 10 november 2018

Na een bezoek aan Washington DC wisten we een ding zeker, Amerika weet haar doden te herdenken. We bezochten het Korean War, het Vietnam Veterans Memorial en Arlington National Cemetery.
Deze begraafplaats uit de Amerikaanse Burgeroorlog bevat naast oorlogsgraven uit diverse oorlogen waarin Amerika deelnam ook de graven van bekende Amerikanen zoals JF Kennedy, zijn broer Robbert en zijn echtgenote Jacqueline. Er zijn op de begraafplaats in totaal meer dan 400.000 graven te vinden. Een bezoek is meer dan de moeite waard, naast het ritueel van de wisseling van de wacht kun je er vooral ronddwalen in herinneringen om te beseffen dat je leven vooral uit mooie reizen moet bestaan die uiteindelijk leiden naar de eindbestemming. Deze foto vond ik vooral geslaagd omdat de combinatie van de vogel en het graf symbool staat voor de ontsnapping aan de fysieke beperkingen van het aardse leven en het opstijgen van de geest naar de hemel.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: De musea in Washington D.C.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zalige roadtrip met immense contrasten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sally Dewallef op 29 december 2017

Death Valley is onbeschrijfelijk van natuur en schoonheid! Je wordt er compleet zen. San Francisco is de heerlijkste stad van atmosfeer en in Palm Springs moet je gewoon een nacht halt houden. En de Highway One is uiteraard een ervaring op zich die je niet mag overslaan.

Ultieme tip: Drink een fris pintje in Nepenthe aan de Highway One.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis USA- Washington naar Houston (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Martine Vaasje op 29 december 2017

Verrassende rondreis met de muziek roots. Country in Nashville, geboortevlekken BB King en Elvis. Leuke plekjes gezien en veel ‘echte’ Amerikanen gesproken. Toch leuk om eens buiten de gebaande paden te komen.

Pluspunten Verenigde Staten

  • Herkenbaarheid
  • Toegankelijkheid
Ultieme tip: Bezoek eens een echte Amerikaanse trekpleister voor de locals, bijvoorbeeld Pigeon Forge: de geboorteplaats van Dolly Parton.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooie reis met de verschillende parken. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door corry Martens op 10 december 2017

De verschillende parken moet je gezien hebben, het is alleen maar genieten, dat er zoveel moois is op de wereld. Antelope Canyon met zijn mooie kleuren en vormen is een lust voor het oog. Zonsopgang in Monument Valley, waarbij alles rood kleurt.

Ultieme tip: Het is een prima land om te kamperen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Grand Canyon National Park (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Berend Brink op 10 december 2017

Zeker doen: kamperen in het grand Canyon National Park en dan lopend vanaf de campground naar de zonsondergang! Wandelingen naar keuze: eenvoudig en niet zwaar of een meerdaagse naar de ‘bodem’ van de Grand Canyon. Daarvoor moet je wel een geoefende wandelaar zijn. Vraag info bij toeristenbureau.

Pluspunten Verenigde Staten

  • de ruimte
Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-USA, 4 states, 6038 kms (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marjolein Peys op 10 december 2017

Ongelooflijke nationale parken, elk op zich anders en knap. Top 3 : Sequoia NP (met beren!), Bryce Canyon, Grand Canyon (zonsopgang!) Maar zoveel andere ongrijpbare natuurfenomenen! En met wat geluk kan je heel wat verschillende dieren zien: beren, vogels, walvissen, dolfijnen, zeeotters en zeeolifanten.

Pluspunten Verenigde Staten

  • Spectaculaire natuur

Minpunten Verenigde Staten

  • Moeilijk om gezond eten te vinden
Ultieme tip: Als het kan ga niet in juli/ augustus, in Vegas en Death Valley is het 53 graden! Het zijn verre afstanden, neem voldoende tijd om alles te doen, minstens drie weken en veel water!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De verenigde staten zijn de films en series. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jason Reef op 07 december 2017

Mijn neef en ik waren een maand in de Verenigde Staten. Wij zijn van Boston MA, New York NY, Philadelphia PEN, Washington DC, Richmond VIR, Charlotte NC, Charleston SC, Savannah Ge, Miami FL naar Keywest FL gegaan. De Verenigde Staten is zoals de films en dat verbaasde mij, de stereotypes en cultuur kloppen. De bevolking is vriendelijk maar zeer onwetend over de buitenwereld, het zuiden meer dan het noorden.
Wij hebben nergens, op 1 noodgeval na, fast food gegeten. En nee wij zijn niet rijk, je kan makkelijk goed eten voor een normale prijs. Wij zijn geen gram aangekomen. Je hebt het net zoals in Nederland zelf in de hand dus het ligt aan jezelf. Uiteraard klopt het dat je makkelijk fast food en grote frisdranken kan kopen.
Rascisme en segregatie is nog veel te zien en duidelijk aanwezig, zeker in het zuiden. Maar veel steden hebben wijken die lijken op 3e wereldland wijken. De Verenigde Staten is rijk maar de bevolking bij lange na niet: er is veel armoede vooral onder de niet blanke gemeenschap. Wat ik heb gezien is dat ze op alles achterlopen op west-Europa. Het enigste wat beter was, was de olieprijs.
Wij reisden puur op eigen initiatief, ons doel was Miami te halen voordat we terug moesten vanaf Boston. Wij deden bijna alles met Airbnb en 2x een motel bij gebrek aan Airbnbs. Allemaal betaalbaar. Ook gebruikten wij voornamelijk Uber in de steden. Daarnaast dus de Greyhound bus en 3x een auto gehuurd. Het leukste hieraan is is dat je midden in de samenleving komt en ziet hoe mensen leven en met mensen kan praten, elke verhuurder geeft je een inkijkje in het dagelijks leven daar en elke Uber chauffeur heeft zijn eigen verhaal van het leven daar. Dat is iets wat je niet kunt kopen. Wij huurden na een foute keuze in Jersey city (wij zaten in het ghetto) snel een ander appartement in Queens NY met als verrassing een dak met zicht op de skyline, wij hadden menig biertje gedronken met dit uitzicht

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • vriendelijke mensen overal.
  • makkelijkvanAnaarB
  • prijzenniettehoog

Minpunten Verenigde Staten

  • weinig historie
  • weinigcultuur
  • rascisme
  • bozewittemannenmetgeweren
  • donaldtrump
  • republikeinen
  • kapitalisme
  • doorgeslageninreligie
Ultieme tip: Doe het zelf! Het is niet nodig om met een organisatie te gaan tenzij je het niet aan durft of niet tegen onzekerheid kan. Het is niet gevaarlijk als je gewoon oplet en na denkt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Noord Amerika ons vakantie land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Syl Heij op 04 december 2017

Wij reisden vroeger met zijn tweeen door Noord Amerika en wilde dit graag met onze kinderen delen. Zijn met hen in Florida gestart. daarna de westkust en zo verder. Nu zijn zij ook gek op rondreizen en wildlife spotten. Favoriete plekken zijn o.a. Vancouver island en omgeving ,Yellowstone , Jasper, Zion , hwy 1 Point lobos en een cruise naar Alaska met als hoogte punt walvissen die haring gezamenlijk aan het vangen waren juli 2016.
Vele beren, grizzly s tijdens onze reizen gespot, en ook de Bald Eagle is 1 van ons favoriete. Dit jaar dan ook eindelijk de eland en papegaaiduikers bij Cape Breton 2017 mogen toevoegen aan de lange lijst wild.
De meeste reizen maakten we in de mei vakantie 2 weken zeker goed te doen ondanks de vele km, en nu ook de laatste 2 keren ruim 3 weken in de zomer . Dat was dan ook de kans om naar Alaska te cruisen omdat dat een grote wens was en die reis in de meivakantie niet gaat i.v.m het ijs.
Yellowstone is een aanrader begin mei, dan zijn de dieren makkelijker te spotten is het nog rustig in het park.

Pluspunten Verenigde Staten

  • lekker eten
  • goedkope benzine
  • reist makkelijk

Minpunten Verenigde Staten

  • geen
Ultieme tip: Met tripadvisor zoeken wij restaurants .Verder mag je meer eten mee invoeren dan je denkt, wel aangeven. Geen planten of vlees. Koffer moet gesloten worden met een tsa slot
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michelle Hoksbergen op 04 december 2017

We hebben nog nooit zoveel mooie natuur gezien. De verschillende soorten natuur die elkaar in rap tempo afwisselen zijn verbazingwekkend. Een roadtrip door het westen van de VS is het meest geweldige dat we ooit hebben gedaan: de perfecte combinatie tussen natuur en grote Amerikaanse steden.

Pluspunten Verenigde Staten

  • aardige locals
  • natuur
  • prettig verkeer

Minpunten Verenigde Staten

  • alleen creditcard betalingen
  • eten en drinken prijzig
Ultieme tip: Ondanks de drukte, Lower Antelope Canyon zeker niet overslaan. Neem ook vooral een tour door Monument Valley, alleen er doorheen rijden is niet genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zo bijzonder (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Natascha Schrama op 02 december 2017

Op eigen gelegenheid rond getoerd in het westen van de USA. Vooraf de reis geregeld wat echt prettig was. In de USA heb je echt een gevoel van ruimte; overal heb je een weids uitzicht. Echt een unieke ervaring.
Mijn tips:
- Neem een TomTom op je telefoon -> kaarten USA kun je downloaden. Scheelt in de kosten.
- Vraag bij de autoverhuur ook sneeuwkettingen wanneer je reist in het seizoen van sneeuw.
- Check de avond vooraf de route die je gaat rijden (zijn soms afgesloten).
- Ga bij de natuurparken gelijk naar het visitor center; daar krijg je goede tips wat je kunt doen met beperkte tijd.
- Oriënteer je op het rijden met een automaat.

Pluspunten Verenigde Staten

  • gevoel van grootsheid
  • gastvrij
  • gevarieerd

Minpunten Verenigde Staten

  • geen
Ultieme tip: To do - Alcatraz - zeeolifanten bij san Simeon - dante’s view death Valley - walking trail Zion park - Muir woods - helicoptervlucht Grand canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West-Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sophie van Moll op 28 november 2017

Wat een prachtig land is Amerika. Heel divers. Verschillende landschappen, vriendelijke mensen, en ontzettend mooi. Mijn favoriete plekken waren echt Monument Valley en de Grand Canyon. Wat een natuur spektakel.
Echt een aanrader!

Pluspunten Verenigde Staten

  • aardige mensen
  • diverse natuur

Minpunten Verenigde Staten

  • eten is minder gevarieerd
Ultieme tip: Bij een bezoek aan San Fransisco een tip. Mocht u Alcatraz willen bezoeken boek de tickets dan thuis. Bij aankomst waren alle mogelijkheden die voor ons zouden kunnen volgeboekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grand canyon (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Ro My op 21 november 2017

Geweldig werelddeel met prachtige natuur en vele verschillende landschappen. Rondreizen is hier geweldig. Vrijheid en ruimte. De westkust is zeker aan te raden met als uitstapje Las Vegas. Voor ieder wat wils.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • natuur
  • rondreis
  • activiteiten

Minpunten Verenigde Staten

  • duur
Ultieme tip: Rondreis westkust
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West Kust Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Irene de Kruif op 20 november 2017

Onze reis naar de Verenigde Staten was fantastisch. Route: Los Angeles - San Diego - Palm Springs (Joshua Tree National Park) - Phoenix - Williams (Grand Canyon) - Flagstaff (Grand Canyon) - Page (Horsehoe Bend en Antelope Canyon) - Bryce Canyon - Zion National Park - Las Vegas - Red Rock Canyon - Yosemite National Park - San Francisco - Pacific Grove (kustroute) - Santa Monica / Los Angeles.

Los Angeles: leuk om de bekende highlights te zien. Stad verder niet heel mooi/bijzonder. Tip; bezoek Venice Beach/Sante Monica. San Diego: Veel te zien en te doen. Tip; breng een bezoek aan Balboa park en La Jolla Cove. Hier liggen de zeehonden op het strand. Palm Spings: Bereid je voor op hitte (bij ons 47 graden). Joshua Tree bezocht, heel mooi en rustgevend. Niet overladen door toeristen. Phoenix: Nog steeds heel heet. Tip boek een baseball wedstrijd in het Chasefield stadion. Erg leuk om zo de Amerikaanse cultuur mee te krijgen. Williams: Leuk stadje aan de route 66. Als je krap in tijd zit, ga dan niet een dag besteden aan de route 66. Leuk om te zien maar stelt niet veel mee voor. Grand Canyon is adembenemd. Tip: maak een wandeltocht naar beneden. Page: Horshoe bend erg mooi, zeker bezoeken. Antelope Canyon iets minder bekend, maar echt een must. Onbeschrijfelijk mooi! Lake Powell is prachtig vanuit de lucht! Zion NP: maak hier een wandeling door de rivier, The Narrows. Goed park voor wandelaars! Las Vegas: Geweldige beleving. Tip; het drinken is overal heel duur, maar als je achter een gokkast gaat zitten krijg je ineens gratis drank! Ga ook naar alle hotels en laat je verrassen. Red Rock Canyon: geen must, echt alleen bezoeken als er genoeg tijd is. Yosemite NP; Heel mooi, ook de Tioga Pass er naar toe/door heen. Houdt wel van te voren de bericht in de gaten. Regelmatig zijn er bosbranden of veel sneeuw waardoor er delen afgesloten kunnen zijn. San Fransisco: Geweldige stad. Blijf hier wat langer. Tip; huur fietsen, stad is hier goed op ingesteld.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Mensen aardig en behulpzaam
  • Fantastisch mooie natuur
  • Goede wegen

Minpunten Verenigde Staten

  • Relatief duur
  • alles is al ontdekt
Ultieme tip: Ga naar de Antelope Canyon!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

adembenemend uitzicht op Lake Powell (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door mats van den bosch op 19 november 2017

Een reis naar de Verenigde Staten is echt een ervaring om nooit te vergeten. Er is zoveel te doen en te beleven gewoon te veel om op te noemen. Lake Powell is van zichzelf al indrukwekkend maar werd door het weer een extra gave ervaring, een echte aanrader!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
nvt Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • gunstige koers = goedkoop
  • bijna overal het eten wat je thuisg gewend bent
  • prachtige natuur
  • indrukwekkende werelsteden
  • iedereen spreekt engels

Minpunten Verenigde Staten

  • wisselvallig weer
  • grote afstanden
  • vercommercionalisering van natuurparken
Ultieme tip: Huur een camper en zet hem neer op camping Wahweap bij Lake Powell voor hetzelfde fantastische uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best of the west (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Davy van den Berg op 14 november 2017

16-daagse rondreis door het westen van de Verenigde Staten.
Begin Los Angeles, via San Francisco naar de nationale parken om vervolgens New Years Eve te vieren in Las Vegas. Een leuke combo van stad en natuur.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • vriendelijke mensen
  • genoeg bezienswaardigheden

Minpunten Verenigde Staten

  • royale fooi bij ieder lunch/dinner
Ultieme tip: Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite National Park.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monument Valley jeep safari (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Carolien Verbeeten op 13 november 2017

Een geweldige jeeptocht door het leefgebied van de Navajo-bevolking, door Navajo-bevolking. Een traditioneel Navajo-avondmaal en een optreden van de bewoners die daar nog steeds leven.
Buiten slapen onder de sterrenhemel en vroeg opstaan om de magische zonsopgang te zien tussen de rode rotsen van Navajo-nation. Al met al een geweldige ervaring en zeker aan te raden!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Boek een rondleiding door Antelope Canyon, van de Navajo-bewoners zelf die je kunnen helpen met het maken van de beste foto’s.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geheime plek met een camping voor ons alleen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sandra Kersbergen op 12 november 2017

National Monument NP is een onbekend park vlak bij Kayenta. De 2 campings zijn eenvoudig maar het uitzicht is prachtig. Wij hadden de camping voor de RV’s ( max. 25’ ) voor ons alleen. ‘s Morgens vroeg zijn er wandelingen met de rangers naar de nederzetting van de ‘native americans’. Ver dalen tussen de berken bij tropische temperaturen en later omhoog.

Pluspunten Verenigde Staten

  • aardige mensen
  • prachtige naruurverschijnselen
  • heel toegankelijk

Minpunten Verenigde Staten

  • warm in vakantiemaanden
  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga eens van de gebaande paden af, er is zoveels te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ilona Roco op 10 november 2017

In augustus hebben wij een prachtige rondreis gemaakt door het westelijke deel van de Verenigde Staten. De diversiteit aan plaatsen en bezienswaardigheden heeft mij verrast! We hebben waanzinnig mooie dingen gezien en ik zou graag nog een keer terug willen om hier een rondreis te maken.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Aardige locals
  • Veel verschillende plaatsen
  • Diversiteit
  • Mooie natuur

Minpunten Verenigde Staten

  • Alles ligt ver uit elkaar
  • Alles wordt gefrituurd
Ultieme tip: Ga in LA eten bij In 'n Out, op z'n Amerikaans. Bestel het 'animal style' menu, dat is een 'secret menu'.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cousins Road Trip (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Yvonne van Rijn op 08 november 2017

Dit jaar was een goed jaar! Drie keer mocht ik afreizen naar Amerika. De eerste keer als reisleidster van een groep naar de Amish in Pennsylvania en Washington DC. De tweede keer maakte ik een rondreis met mijn man door de zuidelijke staten, Tennessee, Mississippi, Alabama, Georgia, N en S Carolina en Kentucky. En de derde keer ging ik met 3 nichtjes op road trip door Colorado en Utah.

Deze laatste reis begon in Denver waarna we de prachtige I70 volgden dwars door de Rocky Mountains.
We bezochten Colorado NM bij Grand Junction, een prachtig gebied dat veel te vaak voorbij wordt gereden maar een bezoek meer dan waard is.
In Moab bleven we enkele dagen om Canyonlands en Arches NP te bezoeken waar we mooie wandelingen maakten, ook naar Delicate Arch.
Onze reis ging verder door prachtig Utah naar Capitol Reef ook al zo'n park dat minder bekend is maar ook zo mooi! We maakten er een wandeling naar Hickman Bridge, een mooie Arch met een spanwijdte van 41 meter.
Uiteraard was onze volgende stop Bryce Canyon. Dit keer deden we niet de hike in de canyon van Sunrise naar Sunset Point, die deed ik al drie keer en is zeker de moeite waard voor een ieder die het park bezoekt.
We hadden een strak schema en reden die dag verder naar St. George over de prachtige hwy 12, 89 en vervolgens de 14 via Duck Creek naar Cedar City. Een hele mooie route door het Dixie National Forest, vooral in oktober met alle herfstkleuren.
De komende nachten verbleven we in St. George, één van mijn favoriete steden in de USA.
We ontmoeten er vrienden die naar de stad waren afgereisd, hebben er heerlijk gewinkeld en we hebben uiteraard ook een dag doorgebracht in Zion NP en daar een aantal mooie hike gemaakt. Zion is de laatste jaren steeds drukker geworden, toch zijn er sommige stukken waar de bijna niemand tegenkomt. Wij liepen dit keer een wandeling waar we geen andere mensen hebben gezien, wel heel veel herten en eekhoorns!

Pluspunten Verenigde Staten

  • prachtige natuur

Minpunten Verenigde Staten

  • Trump
Ultieme tip: Sta vroeg op en ga op pad. Je hebt dan vaak de mooie plekjes nog voor jezelf in de NP's en je hebt minder last van de hitte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Montana (bezocht in maart 2006)

Review geschreven door Ina Kooi op 07 november 2017

Montana is een van de mooiste staten van de VS in natuurschoon. De staat is groot en heeft geen grote steden, het is nog ongerept. Nog niet ontdekt door massa's toeristen. Je kunt er fantastisch wandelen, kanoën, vissen, skiën of een ritje met een hondenslee maken.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • adembenemend
  • sterrenhemel
  • natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Verenigde Staten

  • helemaal niets
  • ok in de winter is het echt koud
Ultieme tip: Bezoek Montana en Glacier Nationaal Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yellowstone magic (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Ina Kooi op 07 november 2017

Yellowstone Nationaal Park ligt op de grens van de Staten Wyom8ng en Montana. Beide staten en het nationale park zijn een avontuur in adembenemende natuur. Niet alleen de vergezichten, ook van dichtbij is er veel te bewonderen. Verblijf in een rustieke chalet en geniet. Huur een auto, of een camper en ga op ontdekkingstocht. De binnenlandse vluchten zijn trouwens niet duur en een geweldige manier om de lange afstanden in rust te overbruggen.

Pluspunten Verenigde Staten

  • vriendelijk
  • geinteresseed
  • behulpzaam
  • gevarieerd

Minpunten Verenigde Staten

  • grote afstanden
  • mensen zijn erg werkgericht
Ultieme tip: De Verenigde Staten verdienen meerdere reizen. Het land is zo groot en bovenal zo divers dat een enkele vakantie het te kort zal doen. Dus, kies en kom vaak terug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

camperreis met cultuur en natuur! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Karin Michilsen op 07 november 2017

Tijdens onze camperreis ook San Francisco aangedaan. De parken die wij bezochten blonken uit in overweldigend natuurschoon. San Francisco heeft weer veel andere dingen die de rest van Amerika niet heeft (Golden Gatebridge, Alcatraz, etc.). Maar tijdens onze wandeling kwamen wij deze drie mannen tegen. Stonden lekker te keuvelen. Hadden bijna niets om het lijf. Geheel naaktlopen is nu verboden. Dit viel nog net binnen de grenzen.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Helemaal één zijn met de natuur (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Karin Michilsen op 07 november 2017

Mooie wandeling naar de spectaculaire Devil’s Bridge, een natuurlijke boog in de rotsen. Vanaf de naastgelegen rotsen is Devil’s Bridge goed te fotograferen en je kunt er zowaar overheen lopen. Toeristen laten zich op deze natuurlijke boog fotograferen. Ik ook, maar dan net even anders.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ruige rotspartijen, indrukwekkende en veel natuurschoon (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Karin Michilsen op 07 november 2017

Tijdens de camperreis meerdere natuurparken bezocht. De parken zijn ontzettend groot (heel anders dan een park in Nederland). Ook prachtige wandelpaden en goed om te hiken. Hele afwisselende natuur, niet gecultiveerd, behalve dan de wandelpaden. Veel van de wandelpaden in die parken zijn in de jaren 30 (tijdens de crisis) aangelegd. Een van de parken was; Canyonlands National Park. Prachtig.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige camperreis met veel natuurschoon (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Karin Michilsen op 07 november 2017

Tijdens de camperreis onder andere ook Yellowstone aangedaan. Niet alleen de geisers maar ook uitgebreide en exclusieve natuurschoon gezien. Tijdens het lopen van trails bizons en beren tegen gekomen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Camperreis Amerika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Karin Michilsen op 07 november 2017

Met de camper 4 weken door de VS getrokken. Op ons eigen tempo. Was het ergens heel mooi en uitdagend dan bleven we wat langer en konden wat inkorten. Niet gebonden aan vaste overnachtingsplaatsen. Fantastische reis gehad met overweldigende natuur en de grootsheid.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • vrijheid
Ultieme tip: Yellowstone, Bryce canyon, Zion en Sedona
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Monument Valley van de andere kant (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sandra Timnmermans op 06 november 2017

Monument Valley mag zeker niet ontbreken op je rondreis door het westen van Amerika! Het iconische landschap met zijn ruige rotsen is het decor van vele (western)films. De meeste foto's worden van dezelfde plek gemaakt, ik maakte een foto vanuit een ander perspectief.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • natuur
  • prachtig
  • cultuur

Minpunten Verenigde Staten

  • prijzen
  • drukte
Ultieme tip: Rondreis door de parken van het westen
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kings Canyon & Sequoia National Parks (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Theo Voorbij op 06 november 2017

Omdat dit park, tot voor kort althans, altijd rustiger en zeker koeler was in het hoogseizoen hebben wij het vaak bezocht. Ook al omdat wij altijd geluk hadden met het spotten van beren en de waanzinnige schoonheid en veelzijdigheid van de natuur. De laatste keren verbleven wij in de John Muir Lodge dat als groot voordeel heeft dat je al vroeg op pad kan in plaats van eerst een heel eind te moeten rijden. Nu zijn afstanden in het park toch al groot dus is het meegenomen. Zeker als je tegenwoordig de drukte ziet in o.a. Nationale Parken in het hoogseizoen is het zalig om de eerste uren te kunnen rijden en wandelen zonder veel drukte. Onderschat niet wat deze aaneen liggende parken te bieden hebben buiten de Sequoia's en zwarte beren. Zo zijn er prachtige trails, watervallen, wildlife, Moro Rock en zijn er grotten. Maar dan nog doe je het park tekort...

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Fantastische natuur
  • aardige mensen
  • taal
  • 24/7
  • ook op familie gericht

Minpunten Verenigde Staten

  • drukte in (nationale) parken in hoogseizoen
Ultieme tip: Als je langs trails loopt, met name door het bos, zorg dan voor goede bescherming tegen muggen. Vooral als je stil staat om bijv. te fotograferen kan het akelig zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

USA roadtrip (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ron Vranken op 05 november 2017

Als je van roodtrips houdt moet je gewoon in de VS zijn. Zoveel prachtige natuur en streken. Vaak is het alsof je door een film rijdt. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Tenminste, de meesten dan. Goedkope en dure eettenten zijn er in overvloed. Onderweg is het heel relaxed rijden. Let wel op je snelheid, Oom Agent staat op de meest onverwachte plekken.

Pluspunten Verenigde Staten

  • makkelijk te bereizen
  • goedkope motels
  • eten all over the place

Minpunten Verenigde Staten

  • drukte bij de highlights tijden vakantie periodes
Ultieme tip: Reis met een huurauto voor de ultieme roadtrip. In Amerika is het heel makkelijk en relaxed rijden. Benzine kost tegenover de prijzen in Nederland niks.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere natuur in west Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jos Hafkamp op 31 juli 2017

Vele mensen reizen naar Amerika. Vele maken het bekende rondje via allerlei nationale parken. Maar er is zoveel meer te doen en te zien. Hoodoos, cliff DWELLINGS, slot canyons, rots formaties en Arches. Voor vele mensen geen bekende begrippen. Maar zonde dat hier vaak, onwetend, aan voorbij gegaan wordt. Veel van dit soort natuur is alleen via onverharde paden bereikbaar maar gelukkig is er ook genoeg redelijk dichtbij de begaanbare wegen te ontdekken. Op www.zuidwestamerika.com of amerikasbest.eu is zeer veel waardevolle info hierover te vinden. Combineer de parken met B.v. Antelope Canyon, The Wave, Buckskin Gulch, The Subway, Moon house en vele andere slot canyons, kleurrijke gebieden, waaronder Valley of Fire, of cliff dwelling (indianen woningen)

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • goedkope benzine
  • prachtige natuur
  • slot canyon
  • cliff dwelling
  • arches
  • hoodoos
  • ghosttowns
  • rots formaties
  • ruimte

Minpunten Verenigde Staten

  • geen
Ultieme tip: Meest ultieme tip is eigenlijk de vlucht naar USA. Vanaf Düsseldorf is het €.300,00 P.p. goedkoper met KLM dan vanaf Amsterdam. Bovendien zijn de parkeerboetes een heel stuk lager.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niagara Falls (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Donna Muller op 29 juni 2017

De Niagara Falls is één van het mooiste wat ik ooit heb gezien! Echt adembenemend wauw... Er zijn 3 watervallen, vanaf Canadeese en Amerikaanse kant te bekijken. In de avond zijn de watervallen verlicht met verschillende kleuren. Het is ook leuk om op de boot te gaan!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Filmlocaties
  • Restaurants
  • Outlets

Minpunten Verenigde Staten

  • Poppenkast
Ultieme tip: Panama City Beach! Zo een mooi wit strand, met heldere zee. New York City is ook heel gaaf, daar gaat het echt 24/7 door.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West-USA (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Kristel De Schryver op 27 juni 2017

De Verenigde Staten is een zeer gevarieerd land wat veel mogelijkheden heeft voor zowel de natuurliefhebber als de citytripper. De mensen zijn er zeer vriendelijk en hulpvaardig. Je maakt er snel vrienden.

Pluspunten Verenigde Staten

  • Heel mooie natuur
  • Toffe steden

Minpunten Verenigde Staten

  • Duur
Ultieme tip: Gaan eten bij de Stinking Rose in San Francisco.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

The American Dream (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Tara van der Grinten op 25 juni 2017

Na een bezoek aan het zuidwesten van de VS ben ik verkocht: ondanks de droogte, het urenlange rechtuit rijden, de enorme hitte. Het was gewoon zo verschrikkelijk mooi. Uitgestrekte natuur zoals je die in Nederland niet meer tegen komt.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Uitgestekte natuur
  • Leuke plaatsjes
  • Aardige locals

Minpunten Verenigde Staten

  • Enorm lange rechte wegen
  • De hitte in het zuiden
  • Veel (Nederlandse) toeristen in en om de national parks
Ultieme tip: Escalante Petrified Forest State Park. Er liggen heel veel stukken pertrified wood op een makkelijke route en het is er vrij rustig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

west USA (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Heleen Pennings op 15 juni 2017

Rondreis gemaakt met een camper door het westen van de Verenigde Staten. Wow is het woord dat je gebruikt bij elke hoek die je om slaat. Groots, zo groot kunnen wij ons in Nederland en Europa niet voorstellen. Zes verschillende National Parks, Death Valley NP Zion NP, Bryce Canyon NP, Grand Canyon NP en Joshua tree NP plus nog Sequoia National Forest, Antelope Canyon en Monument Valley. Allemaal verschillend qua natuur en allemaal adembenemend mooi. Zeker een aanrader.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Zion National Park vond ik het mooiste wat ik ooit gezien heb!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The Great West (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door José Lantinga op 06 juni 2017

Ik heb een rondreis gemaakt door West Amerika. Hierbij ben ik naar Los Angeles, San Francisco en Las Vegas geweest en naar de vele nationale parken die hier te vinden zijn. De afwisseling tussen de steden en de natuur maakt deze reis zo mooi. Vooral Yosemite National Park en Bryce Canyon National Park vond ik erg prachtig! Voor de avonturier is deze vakantie ook geweldig, want er zijn in de nationale parken vele trails te bewandelen. Deze foto is gemaakt op een andere schitterende plek. Tussen Los Angeles en San Francisco bevindt zich de Highway One. Deze weg is de mooiste weg die ik ooit heb gereden, want tijdens deze weg rij je letterlijk langs de Grote Oceaan. Echt een aanrader dus!

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • prachtige natuur
  • geweldige steden
  • reizen met eigen vervoer

Minpunten Verenigde Staten

  • duur
Ultieme tip: Boek een helikoptervlucht over de Grand Canyon
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Arizona (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Leen Krebbers op 31 mei 2017

Arizona is geweldig als je onder andere van warmte en saguaro's houdt. Prachtige vergezichten rond Phoenix, hiketrails, meren, natuurparken. Rustige wegen, veel te zien! Eigenlijk is heel Arizona een aanrader.

Pluspunten Verenigde Staten

  • ruimte
  • vriendelijkheid
  • afwisselend landschap
  • fantastisch wegennet
Ultieme tip: Lake saguaro.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Badlands, minder bekend bij ons maar toch zo mooi! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door PEGGY ALLAERTS op 15 mei 2017

Twee jaar geleden voor het eerst een rondreis gemaakt door de Verenigde Staten, wat het mooiste is kan ik moeilijk zeggen. Elke dag was voor ons een 'wow'-dag. Maar het meest bijgebleven zijn de mooie badlands, onze eerste ontmoeting met de chipmunks , en het prachtige Yellowstone waar we een grizzly hebben gezien. Van stadjes vonden wij Cody het gezelligste.

Pluspunten Verenigde Staten

  • Badlands en Yellowstone

Minpunten Verenigde Staten

  • Het lange aanschuiven bij de douane in Atlanta ( 2u45)
  • In het land zelf...echt waar..geen enkel......
Ultieme tip: Stippel niet alles uit maar laat wat tijd over voor verrassingen....vooral genieten...
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone NP (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marianne Veenhoven Sprey op 08 mei 2017

Sinds 1999 zijn we elf maal naar de USA geweest. Het is een geweldig veelzijdig land qua natuur, cultuur, architectuur, geologie, archeologie en paleontologie. Elke staat heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Uren rijden over de wegen is de ultieme manier van ontspannen!!

Pluspunten Verenigde Staten

  • veilig
  • goede infrastructuur
  • rust
  • ruimte

Minpunten Verenigde Staten

  • sommige parken te druk door massatoerisme
Ultieme tip: Yellowstone NP, a must see voor elke USA-ganger.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Alleen maar postitieve ervaringen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Wendy Huibers op 07 mei 2017

Wij zijn vorig jaar voor de tweede keer naar Noord-Amerika geweest, en het is twee keer ontzettend goed bevallen. Je zou zelfs al kunnen zeggen dat we er verliefd op zijn geworden. Je kan uren rijden in niemandsland en dan ineens bij een heel ander landschap uitkomen. Prachtig! De mensen zijn vriendelijk en wij hebben op beide reizen geen enkele negatieve ervaring meegemaakt. We hopen er nog eens onze vakantie te mogen vieren.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • Veel te beleven
  • aardige bevolking
  • Alle wegen zijn erg begaanbaar

Minpunten Verenigde Staten

  • alles is heel erg duur
Ultieme tip: Stippel je eigen reis samen! Wij hebben onze reis helemaal zelf georganiseerd. De vliegtickets, hotels, huurauto en tickets voor rondleidingen hebben we allemaal zelf geboekt
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zomer 2016 (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Evelien Koot op 07 mei 2017

Mijn lievelingsland, het land heeft zoveel te bieden. Naast super leuke stedentrips kun je er ook fantastische rondreizen maken. Je komt er van alles tegen: dieren zoals beren, bizons en herten, maar ook mooie parken, met wel als hoogtepunt Yellowstone, Yosemite en Grand Teton. De afwisseling met natuur en steden is ook fijn.

Pluspunten Verenigde Staten

  • Vriendelijk
Ultieme tip: Whiskey Springs Cabin in West-Yellowstone
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Joshua Tree National Park (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Janna Nijgh op 07 mei 2017

Joshua Tree is een prachtig, rustig National Park. Je kunt er uren wandelen in de rust en stilte zonder mensen tegen te komen. Je hoort alleen de vogels. Er zijn ook een aantal wandelroutes te volgen door het bijzondere landschap. De natuur in dit park, de prachtige bomen en de bijzondere rotspartijen hebben heel veel indruk op mij gemaakt.

Pluspunten Verenigde Staten

  • In de VS heb je een enorme verscheidenheid aan landschappen

Minpunten Verenigde Staten

  • De bekende National Parks zijn vaak heel druk
Ultieme tip: Ga ook eens naar andere, minder bekende National Parks. Deze zijn vaak veel rustiger en minstens zo mooi en bijzonder.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Malibu Beach (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door michel platje op 20 april 2017

Malibu Beach is the place to be. Hier vandaan kun je werkelijk overal naar toe maar alles staat in het teken van zien en gezien worden :-) Fantastisch. Je kunt shoppen in Malibu, even naar Santa Monica, Venice Beach of LA.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van Chicago naar Los Angeles (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door michel platje op 20 april 2017

Net terug van een geweldige trip door de USA. 21 dagen met de camper dwars door de USA gaan, stond hoog op mijn bucketlist en heb ik nu eindelijk kunnen maken. Vanaf Chicago naar Indianapolis (Racefan) en door over de route 66 naar Las Vegas. Uiteraard alles gezien onderweg. Vandaar door naar Lake Tahoe, Sacramento, Frisco en LA. Wat een TRIP!!!!

Ultieme tip: Schrijf je in bij een RV verhuurder voor wegbreng specials.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige en prachtige natuur in combinatie met drukke steden is een top combinatie (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Valery Van Duren op 25 februari 2017

Alle nationale parken van de westkust tot aan de drukke steden. Heerlijke afwisseling! Overal vriendelijke mensen die je altijd willen helpen. Geweldige natuur waar je uren in stilte kan genieten net als uren lang in de auto zitten zonder dat het je een minuut verveelt! Aanrader voor iedereen! Let op of er geen feestdagen vallen in je vakantie, anders kan het zijn dat je uren staat te wachten voor je een park in kan gaan. Schaf de annual pass aan voor de parken. Dat scheelt je een hoop geld. Huur een auto van tevoren en upgrade deze niet bij aankomst. Dan wordt je opgelicht qua kosten.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

  • natuur
  • steden
  • eten
  • weer

Minpunten Verenigde Staten

  • niks
  • nada
  • noppes
Ultieme tip: Huur en auto en plan een dag van te voren je hotel/motel. Zo kan je ergens zo lang blijven als dat je wil of zo snel mogelijk weg. Neem je tijd en doe niks gehaast!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bryce Canyon, met sneeuw! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Marjolein Molegraaf op 15 januari 2017

Bryce Canyon is één van de mooiste plaatsen in West-amerika. Ook de Grand Canyon, Zion, Antelope Canyon, Vermillion Cliffs, alles adembenemend mooi! Slaapplaatsen in alle prijsklassen zijn eenvoudig te vinden. En ook uit eten gaan kan overal en is goed betaalbaar.

Pluspunten Verenigde Staten

  • aardige mensen
  • betaalbare restaurants
  • prachtige natuur.

Minpunten Verenigde Staten

  • minpunten hebben we niet kunnen vinden.
Ultieme tip: Antelope Canyon in Page, absoluut doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Theo Manders op 11 jan. 2019
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

7

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat