Midwest

Midwest

door Josephine Meijer

Bij de Midwest van de Verenigde Staten denk je aan prairies en cowboys, maar niets is minder waar. De Midwest heeft steden als Chicago, meren om op te watersporten en Mount Rushmore.

De Midwest is één van de vier officiële geografische regio's waarin de Verenigde Staten zijn opgedeeld. Het gebied beslaat twaalf staten in midden en noordoost Amerika: Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota en Wisconsin.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 230 reizen naar Verenigde Staten

Chicago

De Midwest roept, in tegenstelling tot staten als Californië, Florida en New York niet meteen de meest moderne associaties op. Toch heeft het gebied met meer dan 66 miljoen inwoners en grote steden als Chicago, Indianapolis en Detroit meer te bieden dan verlaten prairie en vergeten cowboys.

De grootste en bekendste stad in de Midwest is het in Illinois gelegen Chicago. Met bijna drie miljoen inwoners is het de derde grote stad van Amerika.

In Chicago, en daarmee in de Amerikaanse Midwest, verrees in 1885 de eerste wolkenkrabber ter wereld. Pal aan Lake Michigan prijkt nu Chicago's prachtige skyline. Met 77 wijken die bijna allemaal het ontdekken waard zijn, kun je dagen, zo niet weken, bezig zijn.

Minneapolis

Bigger is echter niet altijd better. Vergeleken met Chicago is Minneapolis in Minnesota een kleine stad. Maar wel een cultureel en kunstzinnig centrum.

Het vriendelijke Minneapolis vormt een tweelingstad met Saint Paul. Je vindt er biologische koffiecafés, exotische eettentjes, kunstmusea en een heleboel bioscopen en theaters. Laat je niet afschrikken door het weinig interessante centrum. De goede sfeer vind je op plekken daar omheen.

Minneapolis is bovendien een natuurrijke bestemming dankzij de vele meren en rivieren die mooi schoon worden gehouden. Kamperen, wandelen, fietsen en watersporten hoort in Minneapolis dus allemaal bij het stadsleven.

Great Lakes

De natuur is een grote trekker van de Midwest. Je hebt er de Great Lakes en de Great Plains. De meren van Great Lakes zijn zo groot dat je bijna net zo goed over binnenzeeën zou kunnen praten.

De meeste bezoekers komen in de zomer naar de grote meren. Het weer ideaal is er dan ideaal voor allerlei sportieve buitenactiviteiten. Je vindt stranden langs de meren, eilanden, duinen, vuurtorens en koeien. Op papier klinkt het Nederlands, maar het is toch echt het hart van de Verenigde Staten.

Great Plains

De Great Plains staan vooral te boek als plat. Begin jaren twintig woedden er de dust bowls. Dit waren grote stofstormen, waardoor miljoenen hectare land onbruikbaar werden.

Toch is er nog altijd genoeg mooie natuur te bezoeken. Zo heb je het ruige Theodoore Roosevelt National Park in North Dakota. Tussen de rotsen en op de prairie leeft een grote diversiteit aan wilde dieren.

Mount Rushmore

In South Dakota liggen de Black Hills. Ruim 8.000 vierkante kilometer bergen, bedekt met donkere bossen dennenbomen. De dichte bossen lijken een zwarte gloed te hebben, vandaar de naam Black Hills. Niet ver van deze bossen vind je de wereldberoemde Mount Rushmore, waar de stenen gezichten van de presidenten Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt in de verte staren.

Als je vervolgens door Nebraska rijdt en denkt het Schotse Stonehenge te zien, dan kan dat kloppen. Nou ja, je kijkt niet naar stonehenge, maar naar Carhenge. Het is een replica van de onverklaarbare stapeling Schotse rotsblokken. Maar dan van oude auto's.

Wat is er te doen in Midwest?

  • Vaar met een boot over een van de Great Lakes. Je kunt hier ontzettend veel watersporten uitoefenen.
  • Mount Rushmore is een must see als je je in dit gebied bevindt. Het gesteende komt in ontelbaar veel films voor. Eenmaal daar wil jij natuurlijk ook met de oude presidenten op de foto.
  • Bezoek Minneapolis en St. Paul. Veel water stroomt door deze steden, mede omdat ze zo dicht bij de meren van de regio liggen. Met een kopje koffie struin je over de boulevards.
  • Ook echte prairie vindt je nog in de Midwest. De dust bowls ontstonden vanwege het gebrek aan regen. Nog steeds typeren de droge landschappen een gedeelte van dit Amerika.
  • Chicago is een van de grootste steden van Noord-Amerika en dan ook een aanrader om te bezoeken. De grote mate van diversiteit komt tot je in de verschillende wijken die de stad kent.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors