Vermont

Vermont

door Marije Tigchelaar

Vermont ligt in het noordwesten van Amerika, in het gebied New England. Deze 'Green Mountain State' dankt haar naam aan de dichte bebossing op het oneffen landschap. Slechts 620.000 mensen wonen in Vermont waarmee het een stuk minder dichtbevolkt is dan de overige staten in het gebied.

In het noordoosten van de staat ligt Burlington, de grootste stad van Vermont. Het is gelegen aan het idyllische Lake Champlain, dat er mede voor zorgt dat de stad aan relaxte sfeer heeft.

ZELF NAAR Vermont?

Bekijk alle 10 reizen naar Vermont

The Queen City

In de zomer spring je zo in het water voor een frisse duik. Daarna strijk je in het Waterfront Park neer voor een heerlijke sandwich. Lekker Amerikaans met ketchup en frietjes!

Vanaf het meer loop je direct de hoofdstraat van stad in. Aan het einde van de straat staat het hoofdgebouw van de University of Vermont. Tussen deze twee landmarken in ligt de Queen City of Vermont, zoals Burlington ook wel genoemd wordt.

Ghost Tours

Burlington typeert zich als echte studentenstad. In de avonden kun je er dan ook terecht voor een simpel diner en een drankje in een van de vele bars. Maar had je eerder die dag, bij het meer, ook niet het idee dat er iets vreemds in het water zwom? En dat iemand je de hele dag al achtervolgt, maar dat je niemand ziet?

Burlington is haunted! Net als iedere stad heeft ook Burlington haar eigen griezelige verhalen. Kom erachter welke spoken jou eerder die dag achtervolgden. De tourgids van de Queen City Ghostwalk verschijnt klokslag zeven uur op de trap van het stadhuis. Deze enge verschijning - compleet met cape - neemt je mee naar de donkere plekken van de stad. Zo kom je alles te weten over de spoken die er ronddwalen.

Maple syrup

Ontbijten doe je in Vermont met een typisch Noord-Amerikaans gerecht: pancakes met maple syrup. Deze esdoornsiroop is een lokale delicatesse van Vermont, dat gedistribueerd wordt naar de rest van het continent. Pannenkoeken zijn in Amerika een stuk dikker en kleiner dan in Nederland of Frankrijk.

Niet alleen op je ontbijtbord kun je genieten van de maple syrup. Je kunt ook met eigen ogen bekijken hoe deze siroop uit de bomen gehaald wordt. Met een ingenieus systeem van plastic buizen zijn alle bomen met elkaar verbonden. Zo stroomt het sap het beste naar de centrale opvangplaats waar de siroop gekookt wordt.

Vanuit Burlington zit je al snel in de bossen van Vermont. In het stadje Willinston kun je met eigen ogen bekijken hoe dit in zijn gang gaat.

Skiën

In de bossen kun je ook sportieve activiteiten ondernemen. Vermont staat wereldwijd bekend om haar prachtige skiresorts. Zo noemen wintersportliefhebbers het pittoreske dorpje Stowe ook wel de 'Ski Capital of the East'.

Vanaf de bergtoppen kijk je uit over het adembenemende landschap. De blauwe lucht, de witte bergen met af en toe een bosje groen. De hele dag door kun je met je ski's of snowboard naar beneden racen. Terug in het luxe resort geniet je van een warme chocolademelk. Misschien is het wel extra lekker met een lepeltje maple syrup erin?

Wat is er te doen in Vermont?

  • De bijnaam van Vermont is de Green Mountain State. De staat leent zich dan ook goed voor sporten in de buitenlucht. In de bergen kun je hiken, mountainbiken, skiën en nog veel meer!
  • Skiën doe je in de Ski Capital of the East; het stadje Stowe. Dit is de beste spot voor wintersportliefhebbers.
  • De lekkerste maple syrup komt uit Vermont. Bij het ontbijt of het toetje, het maakt niet uit. Deze siroop smaakt altijd goed!
  • Langs de Waterfront van het Lake Champlains zijn winkeltjes en galerieën. Je loopt er makkelijk een hele middag rond te slenteren.
  • Voor een leuke avond stappen ben je in Burlington aan het goede adres. Deze studentenstad kent vele bars en cafés.

Reizen Vermont

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors