Oklahoma City Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Oklahoma City

door Daphne Geerligs

Het startschot van de Amerikaanse regering tot kolonisatie van het Indiaanse Territorium in 1889, betekende het ontstaan van Oklahoma City. De stad ontwikkelde zich snel en groeide uit tot de hoofdstad van de staat Oklahoma. Dit is dé Indianenstaat van Amerika, met nog steeds het hoogste aantal Native Americans.

De stad met ruim 560.000 inwoners ligt precies in het midden van Oklahoma, een staat grenzend aan Texas, New Mexico en Kansas. Het beginpunt van het wilde westen. Vroeger realiteit, nu vooral geromantiseerd in Lucky Luke en Indianenverhalen.

ZELF NAAR Oklahoma City?

Bekijk alle 1 reizen naar Oklahoma City

Route 66

Het is de klassieker onder de roadtrips. Sinds 1926 verbindt deze route Los Angeles met Chicago. Onderweg kom je langs typisch Amerikaanse diners en dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Oklahoma is de perfecte stad voor een uitgebreide pitstop. De tijd heeft er niet stil gestaan, integendeel. Deze moderne Amerikaanse metropool heeft bruisend stadscentrum, indrukwekkende musea en veel fijne restaurants en bars.

Indian Territory

Je rijdt over de Route 66 met Kenny Rogers uit je speakers. Het is warm, de zon staat laag en de aarde is rood en vlak. Aan de horizon de skyline van Oklahoma City.

Deze stad speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 1830 zet de Amerikaanse regering de Indian Removal Act in gang. Native Americans worden gedwongen zich te vestigen een speciaal gebied: het Indian Territory in Oklahoma.

De Indiaanse roots zijn nog steeds terug te zien in de stad. Zo is er het Red Earth Native American Cultural festival in juni waar je veel leert over de oorspronkelijk Amerikaanse bevolking.

Bricktown District

Een speciale watertaxi brengt je over Oklahoma's canal naar Bricktown, het entertainmentcentrum van de stad. Het is een district met veel gerenoveerde pakhuizen, waar nu veel bars en restaurants in zijn gevestigd.

Dit is de plek waar je het Baseball-team van de stad, de Triple A Redhawks, ziet spelen in het Bricktown Ballpark.

Venetië van de States

Oklahoma wordt gescheiden door de North Canadian River die door de stad stroomt. Je pakt een watertaxi en laat je meevoeren over de rivier. Vanaf het water lijken de wolkenkrabbers nog hoger.

Er zijn drie grote meren gelegen rondom de stad. Lake Hefner en Lake Overholser in het noord-westen en het grootste meer, Lake Stanley Draper in het zuidoosten. Oefen hier je wakeboard-kunsten of ga windsurfen.

Na een dag op het water geniet je van de zonsondergang op een van de vele terrasjes bij Lake Hefner. De lucht krijgt een prachtig geelrode gloed als de zon in het meer zakt.

Wat is er te doen in Oklahoma City?

  • Onderweg over de route 66 naar Oklahoma? Bezoek dan in het stadje Elk City het National Route 66 Museum met veel oude auto's en motoren.
  • Ga terug naar de tijd van het wilde westen met een bezoek aan het National Cowboy & Western Heritage Museum.
  • Vanuit alle windstreken komen de Native Americans naar Oklahoma voor het jaarlijks terugkerende Red Earth Native American Cultural Festival in juni.
  • Maak een tripje over de rivier met een watertaxi en laat je afzetten in het entertainmentcentrum Bricktown. Kijk meteen of je hier een wedstrijd van de Triple A Redhawks kunt meepakken.
  • Ga surfen op een van de drie grote meren rondom de stad. Na een dag op het water zie je een prachtige zonsondergang vanaf de fijne terrassen rondom het meer.

Reizen Oklahoma City

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors