Charleston

Charleston

door Marije Tigchelaar

Country zanger John Denver heeft zijn grootste hit aan West-Virginia te danken. De Country Roads waarover hij zingt, bestaan echt. Vooral sportievelingen halen hun hart op in de bergen van deze staat.

In het oosten van Noord-Amerika ligt de staat West-Virginia. Gedurende de Amerikaanse burgeroorlog scheidde deze staat zich van het grotere Virginia. Ruim 1,8 miljoen mensen wonen momenteel in de staat die bekend staat om haar onafhankelijke houding.

ZELF NAAR Charleston?

Bekijk alle 15 reizen naar Charleston

Mountain State

West-Virginia wordt volledig omringd door de Appalachian Mountains. De staat noemt zich trots de 'Mountain State'. Veel van het oppervlak ligt een paar honderd meter boven zeeniveau. West-Virginia is dan ook een van de hoogstgelegen staten in het oosten van Noord-Amerika.

'Mountaineers are always free' is daarom het motto van West-Virginia. Deze uitspraak staat onder andere op de officiële staatsvlag. Hierin komen duidelijk de twee kenmerkende aspecten van de staat naar voren.

Outdoor activiteiten

Door de vele bergen leent het gebied zich goed voor sportieve activiteiten in de buitenlucht. Het noorden van de staat is een populaire plek voor dagjesmensen vanuit de nabij gelegen stad Washington D.C.. In het zuiden van de staat zijn de bergen iets wilder. Dit is een perfecte plek voor de avontuurlijke sporten.

De zomerperiode staat voornamelijk in het teken van het wandelen, bergbeklimmen, raften en fietsen. Er zijn veel campings die goed als tussenstop fungeren tijdens meerdaagse uitstapjes. In het winterseizoen zijn de traditionele wintersporten zoals skiën en snowboarden in trek. Ook heeft West-Virginia een aantal routes die perfect zijn voor nordic walking in de sneeuw.

Mijnbouw Charleston

In het westen van de staat ligt de hoofdstad Charleston. Deze stad heeft vijftigduizend inwoners. Charleston groeide in de negentiende eeuw voornamelijk door industriële vondsten die de economie ten goede deden. In het East End Disctrict waan je je terug in deze tijd. Overal om je heen zie je de huizen die toen gebouwd zijn.

Nog steeds staat de stad bekend om de toenmalige zout- en steenkoolindustrie. Veel gebouwen uit deze tijd zijn erkend als nationale historische plekken.

Symphony Sunday

Eén van de grootste feesten in Charleston is Symphony Sunday. Het West Virginia Symphony Orchestra organiseert dit evenement jaarlijks op het terrein van de universiteit van Charleston.

Het evenement duurt een heel weekend in juni. De dagen vullen zich met themafeesten, liefdadigheidsevenement en een groots diner. De zondag start met een heuse Jazz Brunch. Het evenement sluit af met een concert van het symfonie orkest en een vuurwerkshow over de Kanawha River.

Kanawha State Forest

Schieten op wild is een populaire bezigheid in het Kanawha State Forest. Dit park ligt ten zuiden van Charleston. Gedurende het jachtseizoen kun je met een vergunning zelf een poging wagen! Dierenvrienden die enkel willen weten hoe het voelt om te schieten komen ook niets te kort. Het park heeft een shooting range waar iedereen een geweer kan uitproberen op levenloze objecten.

Waar je ook bent in West-Virginia, overal duikt de mogelijkheid op om in de buitenlucht van het prachtige landschap te genieten. En wanneer je dan vanuit een bergtop uitkijkt over de omliggende omgeving, voel je je inderdaad zo vrij als een vogeltje.

Wat is er te doen in Charleston?

  • Na die intensieve inzet tijdens het sporten is het heerlijk om even uit te rusten. Gelukkig heeft West-Virginia meerdere kuuroorden om de spieren een beetje ontspanning te geven.
  • Vlakbij Charleston ligt de Beckley Exhibition Coal Mine. Hier kijk je in de geschiedenis van West-Virginia en naar de manier waarop steenkool wordt gemijnd.
  • East End is een leuke wijk in Charleston om een aantal uur in rond te lopen. Hier staat onder andere het State Capitol en het plaatselijke honkbalstadion. Bovendien zijn veel huizen erkend als nationale historische gebouwen. Leuk!
  • Het Clay Center in Charleston is een museum, theater en bioscoop in één. Interactiviteit staat centraal. Zo kun je zelf een vulkaanuitbarsting nabootsen.
  • De New River Gorge Bridge ligt vlakbij het plaatsje Fayetteville. De brug heeft een lengte van bijna een kilometer. Ieder jaar vindt eind oktober het Bridge Day festival plaats. Op deze dag springen professionals met een parachute van de brug.
  • John Denver schreef ooit het bekende 'Country Roads'. Hij haalde zijn inspiratie uit de staat West Virginia. - Country roads, take me home - To the place I belong - West Virginia, Mountain Momma - Take me home, country roads.

Reizen Charleston

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors