Richmond Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Richmond

door Marije Tigchelaar

De Commonwealth of Virginia, kortweg de staat Virginia, ligt in het oosten van Noord-Amerika. Bijna acht miljoen mensen wonen in deze 'Mother of Presidents'. De staat heeft deze bijnaam omdat maar liefst acht presidenten hier zijn geboren.

Virginia loopt vanaf de kust naar de Appalachian Mountains. Deze ligging zorg voor een gevarieerd landschap. De staat heeft een rijke koloniale geschiedenis. Kolonisten stichtte de eerste kolonie van Noord-Amerika in de Chesapeake Bay aan de kust van het hedendaagse Virginia.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 240 reizen naar Verenigde Staten

Richmond

De hoofdstad Richmond had een belangrijke rol in het fundament van de Verenigde Staten als land. Zo fungeerde de stad gedurende de Amerikaanse burgeroorlog als de hoofdstad van het zuiden.

Wanneer je door de stad loopt zie je veel elementen die Richmond een historisch karakter geven. Eind negentiende eeuw gingen veel panden verloren door de oorlog. Bovendien verwoestte een immense brand een gedeelte van de stad. Zoveel is hier inmiddels niet meer van te zien. De prachtige koloniale huizen vormen nog steeds het statige stadsbeeld.

Monument Avenue

De enige straat in Noord-Amerika die volledig op de lijst van monumenten staat, is Monument Avenue in Richmond. Hier staan beelden van soldaten die een belangrijke rol speelden in de Amerikaanse burgeroorlog.

Tussen de beelden van mannen in uniform staat ineens een beeld van een man met een tennisracket. De afgebeelde persoon in kwestie is Arthur Ashe. Deze tennisster van Afrikaans-Amerikaanse afkomst heeft drie Grand Slam titels op zijn naam. De mensen in Richmond zien hem als een icoon.

Mountainbiking in River City

De James River deelt Richmond in tweeën. De bijnaam van de stad dankzij deze rivier dan ook 'River City'. Aan de zijkanten van de brede rivier staat het water laag. Hierdoor ontstaan veel kleine eilanden in de rivier.

De ongewone vorm die de James River aanneemt, vormt een perfecte locatie voor een pittige fietstocht. Rondom de rivier is een heel routeplan uitgestippeld om met een mountainbike de omgeving te verkennen. Deze route is een van de beste fietsroutes in Noord-Amerika.

Belle Island

In het noorden van de rivier ligt Belle Island. Dit eiland is enkel te voet of met fiets te bereiken. Vanaf de loopbrug heb je een van de mooiste uitzichten over de skyline van Richmond.

Op de grote platte stenen in het water leggen 's zomers veel inwoners hun kleedje neer. Voor een beetje afkoeling is de James River een verademing. De rustige stroming kabbelt langs je voeten.

Richmond International Raceway

Ben je op zoek naar iets meer snelheid en moderne technieken? Snel je dan naar Richmond. Net buiten de stad ligt de Richmond International Raceway. Hier worden twee keer in het jaar NASCAR races gehouden.

Zodra je het enorme complex betreedt voel je de adrenaline door je lichaam gieren. In het midden van het complex staat de enorme toren waar de standen bijgehouden worden. Bovenop de toren hangen reusachtige videoschermen waardoor je de race goed kunt volgen. Zodra je het oorverdovende geluid van de ronkende motoren hoort, is de ervaring compleet. Dit is een avond om niet te vergeten.

Wat is er te doen in Richmond?

  • Aan de kust van Virginia ligt Virginia Beach. Dit is een van de populairste stranden van Noord-Amerika.
  • Een populair vervoersmiddel voor toeristen is de segway. Vele toeristen zijn je voorgegaan wanneer je een toer boekt. De segway heeft in Nederland nog een sullig imago. Toch is het een makkelijke manier om in een korte tijd veel van de stad te zien.
  • De poëet Edgar Allen Poe woonde en werkte lange tijd in Richmond. In het Poe Museum is de grootste collectie ter wereld van zijn werk te zien.
  • Het American Civil War Center bekijkt de Amerikaanse Burgeroorlog vanuit drie perspectieven. Niet alleen vertelt het museum het verhaal van het Noorden en het verhaal van het Zuiden, ook de kant van de Afrikaanse-Amerikanen wordt belicht in het museum.
  • Richmond heeft niet alleen veel musea over de geschiedenis van Virginia. Het Virginia Museum of Fine Arts biedt een ruime collectie kunstwerken vanuit de gehele wereld. Toegang is gratis.

Reizen Verenigde Staten

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors