Grand Canyon

Reviews Grand Canyon

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,6 Mooi
8,6 Bereikbaarheid
8,4 Wildlife
  • Aantal reviews: 57
  • Aantal waarderingen: 30

Zo klein heb ik me nog nooit gevoeld! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Jill Noteboom op 25 december 2019

De Grand Canyon is prachtig. Zoiets moois heb ik nog nooit gezien. Je voelt je ontzettend klein naast de kliffen van de Canyon. Er is een groot National Park omheen gebouwd met een goede infrastructuur. Alle uitzichtpunten zijn uniek en ongelofelijk mooi. Er zijn eenvoudige hikes, maar ook lastigere of langere trails te bewandelen.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • Goed bereikbaar
Ultieme tip: Vrij kamperen (met tent of camper) net voor de ingang van het National Park! Er is geen water of elektriciteit, maar je krijgt er het mooiste uitzicht voor terug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaringen bij de Grand Canyon (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Aïcha Jong op 08 december 2019

Wij heb regen, mist, onweer, zonneschijn en de regenboog in 1 dag mogen meemaken. Het was prachtig! Kom niet te dicht bij de wilde dieren. Ik deed dit wel en had goed mis kunnen gaan. Dit kwam omdat ik graag een foto wilde maken en niet van kwaad bewust was. De foto is overigens wel mooi geworden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • heel groot
  • indrukwekkend
  • emotioneel

Minpunten Grand Canyon

  • kan druk zijn
Ultieme tip: Doe veel met de voet, en alleen wat nodig is met de auto. Verder heb ik muziek in gedaan tijdens mijn tocht. Erg inspirerend
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Breathtaking Grand Canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Natasja van Bakel op 28 november 2019

Velen denken dat dit een groot circus is. Natuurlijk is het toeristisch maar sla de Grand Canyon zeker niet over! Je hebt nog nooit zo'n fantastische kleuren gezien, zelfs midden op de dag met de zo'n hoog aan de hemel!

7,5
8 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
4 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • Fantastische uitzichten
  • mega groot
  • toeristen zijn verspreid

Minpunten Grand Canyon

  • Soms wat teveel toeristen
Ultieme tip: Ga met een vliegtuigje over de Grand Canyon vliegen. Je betaalt wel wat maar je geniet dan ook 45 minuten van werkelijk spectaculaire uitzichten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Grand Canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Natasja van Bakel op 27 november 2019

Vooraf dacht ik dat deze plek één groot circus zou zijn. Niet dus! Het is een fenomenaal natuurspektakel. De kleuren zijn zo mooi, bijna onwerkelijk. Deze foto is gemaakt vanuit een klein vliegtuigje. 45 minuten boven de Grand Canyon vliegen; een ervaring om nooit meer te vergeten!

Ultieme tip: Ga met een klein vliegtuigje boven de Grand Canyon vliegen. Werkelijk fantastisch! Je vliegt 45 minuten. Het kost wat maar dan heb je ook wat!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rond reis West Amerika (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Anthony Vis op 22 november 2019

Wow, geen woorden kunnen beschrijven hoe magisch deze plek is. Uitzicht tot aan de andere kant van de canyon, de zon die opkomt en de prachtigste kleuren maakt op de bergen. Een prachtige lokatie! Echt een aanrader om heen te gaan.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • betaalbaar
  • makkelijk
  • te vinden
  • goed bereikbaar
Ultieme tip: Ga er heen met zon op of ondergang om hele mooie kleuren te zien over de bergen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zonsopgang grand canyon (bezocht in juli 2010)

Review geschreven door Ilona Withagen op 17 november 2019

Ga 's morgens vroeg rond 5:00 richting de Grand Canyon. Voor de beste en meest prachtige foto is de zonsopgang een ultieme belevenis. Prachtige creatie van moeder natuur met alle schoonheid. Makkelijk te bereiken voor iedereen.

Pluspunten Grand Canyon

  • natuur ten top
  • adembenemend
  • rust
  • zoveelmoois

Minpunten Grand Canyon

  • toeristisch
Ultieme tip: Zonsopgang bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lianne Curfs op 29 december 2018

Dit was echt een onvergetelijke ervaring. Geen een foto is vergelijkbaar met het beeld wat je in het echt te zien krijgt. Ik heb al veel gereisd, maar dit is toch wel echt een van de hoogtepunten. We hebben ook een helicoptervlucht en een wandeling gemaakt.

Pluspunten Grand Canyon

  • prachtig
  • rustig
  • mooie kleuren

Minpunten Grand Canyon

  • warm
Ultieme tip: Maak gebruik van de gratis bussen die je omhoog brengen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Highlight (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lianne Curfs op 29 december 2018

Ik heb al veel gereisd, maar deze plek heeft echt veel indruk op mij gemaakt. Geen foto is vergelijkbaar met wat je ziet in het echt. We hebben ook een helicoptervlucht gemaakt over de Grand Canyon en een wandeling gemaakt naar beneden.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
6 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • prachtig
  • rustig
  • handige bussen

Minpunten Grand Canyon

  • warm
Ultieme tip: Neem een lunchpakket en veel drinken mee. Wij zijn gaan picknicken halverwege het pad naar beneden. Lunchen met zo’n uitzicht is onvergetelijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jennifer Vels op 17 december 2018

Do:
- South Kaibab trail lopen tot Skeleton Point (= 1 full day hike) of voor de echte avonturiers helemaal naar beneden naar Indian Garden (= minstens 2 dagen)
- Helicopter tour over de canyon!!!
- Gratis shuttle bussen naar de mooiste uitzicht punten
- ‘s nachts even naar buiten en naar de sterren kijken

Don’t:
- Vergeten het weerbericht te checken (het weer slaat heel snel om in de canyon)
- Te weinig water meenemen (wauw wat is het daar warm)

Ultieme tip: South Kaibab trail! Stuk rustiger dan de Bright Angel en minstens net zo mooi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend uitzicht (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Rutger de Vos op 17 december 2018

Je kunt naar Grand Canyon National Park rijden waar je naast fantastische uitzichten ook allerlei trails kan lopen.

Maar als je bijvoorbeeld in Las Vegas zit is het handiger om een dagje naar Skywalk te rijden, dat is namelijk maar 2,5 uur rijden i.p.v. 4 uur.

Alleen is dat wel een vrij duur bezoek daar, want je betaalt 66 dollar voor een bezoek aan Skywalk.

Ultieme tip: Op Skywalk mag je geen eigen foto's maken, maar er zijn genoeg punten waar dat wel kan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een bijzondere plek waar je écht moet zijn geweest tijdens je rondreis! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Anique Besten op 17 november 2018

Dit moet je echt met je eigen ogen hebben gezien. Het is zo immens en adembenemend groot. Nog nooit zulke mooie natuur gezien tijdens onze rondreis door the USA. Daar hoort de Grand Canyon zeker bij! Super ervaring.

Pluspunten Grand Canyon

  • Het is goed bereikbaar

Minpunten Grand Canyon

  • Veel toeristen
Ultieme tip: De hike is awesome
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een must see tijdens een roadtrip (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Solita de Graaf op 14 november 2018

De verwachte drukte in augustus bij the south rim viel enorm mee. Beginnend bij de eerste stop bij de east entrance is het makkelijk rustige uitzichtspunten te vinden. De uitzichten zijn adembenemend en zodra het zonnetje achter de wolken tevoorschijn komt zie je de verschillende kleuren in de canyon. Lopend langs de rim is de canyon vanuit elk hoekje te zien. Rij niet te snel naar het bezoekerscentrum maar stop even bij elke parkeerplaats je ziet de canyon direct. Het is leuk de canyon van diverse kanten te bewonderen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • De grootte
  • Het wauw gevoel
  • Immense pracht
  • Natuurschoon

Minpunten Grand Canyon

  • Toeristen op richels
  • Waaghalzen
Ultieme tip: Loop iets over de rim van de andere bezoekers vandaan. Er zijn genoeg rustige plekjes om mooie foto's te maken en het uitzicht te bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

adembenemend (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Ben Theunissen op 14 november 2018

je mond valt letterlijk open zo mooi is het daar, 300 kilometer lang en 30 kilometer breed, en 1500 meter diep, 1001 kleurschakeringen, goed bereikbaar want er rijden gratis bussen die je van plek naar plek brengen.

Minpunten Grand Canyon

  • kan erg koud zijn
Ultieme tip: ga omstreeks half april
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jan Theunissen op 13 november 2018

Een geweldig, indrukwekkend en nederig voelend gevoel...WOW
Je weet niet wat je ziet, het is gewoon een belachelijk groot gat in de aarde en dan de zon met bewolking samen maakt het tot een zeer indrukwekkend schouwspel.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Minpunten Grand Canyon

  • qua parkeren is het druk
Ultieme tip: Wandelen langs de zuidkant
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis met de Kracht van de natuur (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Wendy Arkenbout op 12 november 2018

Ongekende vergezichten.... als je de rand nadert, wordt je bevangen door de kracht van de natuur, de stilte en uitzichten waar geen einde aan komt! Ik heb na ons bezoek de drang om alle andere kanten van deze canyons te bezoeken. Het is niet vast te leggen op een foto; je moet er geweest zijn, ervaren en koesteren.

9,8
9 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • goed bereikbaar
  • schoon
  • openbaar vervoer
  • onvergetelijke ervaring
  • puur

Minpunten Grand Canyon

  • niet ervaren
Ultieme tip: Blijf er een nacht slapen om de zonsondergang en de oerkracht van dit gebied te ontdekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Grand canyon (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Felicety van den Beld op 11 november 2018

Een prachtig park. We hadden de regen niet verwacht maar dit zorgde er wel voor dat ik dit mooie plaatje kon maken! Neem je wandelschoenen mee, het is zonde om de shuttle bus te nemen! Als je geluk hebt dan spot je ook nog wat leuke dieren.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Mooi
9 Bereikbaarheid
6 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • vervoer is goed geregeld
  • mooi park

Minpunten Grand Canyon

  • geen
Ultieme tip: Pak een van de wandelroutes
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Esther van Steene op 10 november 2018

De Grand Canyon is prachtig! Ik heb erg genoten van zowel de mooie wandeling naar beneden, als van de helicoptervlucht. Ook was het erg leuk om 's avond rond te lopen over het park en was het erg handig dat er overal gratis bussen reden.

Pluspunten Grand Canyon

  • prachtige omgeving
  • gratis bussen
  • nette kampeerplekken

Minpunten Grand Canyon

  • prijzige winkel op camping
Ultieme tip: De helicoptervlucht is zeker een ervaring om nooit te vergeten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigende ervaring (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Martine Dun op 10 november 2018

De Grand Canyon staat bij vele mensen op hun Bucketlist en dat is zeker niet onterecht. Het is een overweldigende ervaring wanneer je daar voor de eerste keer aan de rand staat. In één wordt: Fantastisch! De kleuren en uitzichten zoals je nog nooit hebt gezien.

Pluspunten Grand Canyon

  • sportieve activiteiten
  • prachtig natuurverschijnsel

Minpunten Grand Canyon

  • dure accommodaties in de omgeving
Ultieme tip: Maak een hike de Grand Canyon in. Fantastisch uitzicht, ook over de Colorado rivier. Maar ga aan het eind van de dag ook zeker de zonsondergang kijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

In 1 woord fantastisch! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Laura Tersteeg op 29 december 2017

De zonsopkomst bij de grand canyon maakt de canyon nog mooier dan bij daglicht. De rust, de stilte en de ruimte maken het dat zorgen verdwijnen en dat je volledig in het hier en nu bent. Een stadium wat ik nooit heb kunnen bereiken. Je voelt je als mens zo nietig bij dit wonderschoon. Een herinnering die voor altijd bij blijft! Wauw!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • Het uitzicht!
  • mogelijkheid om de drukte te ontsnappen!
  • veel activiteiten
  • voor ieder wat wils
  • betaalbaar
  • once in a lifetime

Minpunten Grand Canyon

  • Veel toeristen in het 1e stuk
Ultieme tip: Maak de uitgebreide helikoptervlucht aan de voet van de Canyon en bezoek de Canyon op het verste punt bij zonsopkomst. De stilte en het uitzicht zijn verbluffend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Grand Canyon (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Wilco Penning op 23 december 2017

Geweldig mooie plek om te zijn! Het enige nadeel is dat je op sommige uitkijkpunten niet met de auto kunt komen, en dus een van de shuttlebusjes moet pakken. Deze busjes zijn in de zomervakantie erg druk maar vertrekken wel vaak.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Grand Canyon

  • Heel mooi
  • Vriendelijk Personeel

Minpunten Grand Canyon

  • veel toeristen
  • shuttle busjes zijn druk
Ultieme tip: Vraag bij de ingang om mooie uitkijkpunten! De mensen die daar zitten hebben hier veel verstand van.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Grand Canyon

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors